ΕΠΙΣΤΗΜΗ-LIFE

Apple iOS 17.4: Μια ιδιαίτερη αναβάθμιση για τους Ευρωπαίους χρήστες

Εικόνα του άρθρου Apple iOS 17.4: Μια ιδιαίτερη αναβάθμιση για τους Ευρωπαίους χρήστες
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Κύριος Τύπος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 05/03/2024, 21:52
ΕΠΙΣΤΗΜΗ-LIFE

Η Apple έχει κυκλοφορήσει ενημερώσεις για πολλά από τα λειτουργικά της συστήματα και καμία δεν έχει μεγαλύτερο αντίκτυπο από τις αλλαγές στο iOS - τουλάχιστον στην Ευρωπαϊκή Ένωση. 

Με την άφιξη του iOS 17.4, η Apple τηρεί τους αυστηρούς ευρωπαϊκούς κανόνες όσον αφορά το App Store. Η Apple υποστηρίζει πλέον επίσημα τα καταστήματα εφαρμογών τρίτων κατασκευαστών στα iPhone στην ΕΕ, ενώ οι προγραμματιστές μπορούν να προσφέρουν επιλογές πληρωμής τρίτων κατασκευαστών. 

Οι κατασκευαστές web browser δεν χρειάζεται πλέον να βασίζουν τις εφαρμογές τους στο WebKit της Apple, ενώ η Apple ανοίγει το τσιπ NFC για ασύρματες πληρωμές που δεν έχουν καμία σχέση με το Apple Pay.

Ωστόσο το iOS 17.4 φέρνει και κάποια άλλα νέα χαρακτηριστικά για όλους: Το Apple Podcasts προσφέρει τώρα αυτόματες μεταγραφές στα αγγλικά, ισπανικά, γαλλικά και γερμανικά. Το κείμενο θα επισημαίνεται συγχρονισμένα με τον ήχο για να είναι εύκολη η παρακολούθηση. Θα μπορείτε να κάνετε αναζήτηση στο κείμενο και να το πατήσετε για να ξεκινήσει η αναπαραγωγή του ήχου σε ένα συγκεκριμένο σημείο.

Επίσης, με το λειτουργικό έρχονται και ένα σωρό νέα emoji ενώ ενημερώθηκαν 18 emoji ανθρώπων και σωμάτων, ώστε να μπορείτε να τα κοιτάτε προς οποιαδήποτε κατεύθυνση.

Άλλες αναβαθμίσεις αφορούν λειτουργίες όπως η υγεία της μπαταρίας, η Siri (με τη δυνατότητα ανάγνωσης ληφθέντων μηνυμάτων σε οποιαδήποτε υποστηριζόμενη γλώσσα), η προστασία κλεμμένης συσκευής και οι εικονικοί αριθμοί καρτών για το Apple Cash. Χάρη σε μια ενημέρωση αναγνώρισης κλήσης, όταν μια επαληθευμένη από την Apple επιχείρηση καλεί, θα βλέπετε το όνομα, το λογότυπο και τον τίτλο του τμήματος. Υπάρχει επίσης ένα πλήθος διορθώσεων σφαλμάτων.

Μαζί με το iOS 17.4, η Apple κυκλοφόρησε και το iPadOS 17.4, το οποίο έχει πολλές από τις παραπάνω αλλαγές, συμπεριλαμβανομένων των ενημερώσεων του App Store για τη συμμόρφωση με το νόμο της ΕΕ για τις ψηφιακές αγορές. Η εταιρεία αναμένεται επίσης να κυκλοφορήσει σύντομα το visionOS 1.1 (για το Apple Vision Pro), το macOS 14.4, το watchOS 10.4 και το HomePod 17.4.

ΕΤΙΚΕΤΕΣ
ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back