Oikonomou pisoi
ΕΠΙΣΤΗΜΗ-LIFE

Νέα προϊόντα από την Apple

Εικόνα του άρθρου Νέα προϊόντα από την Apple
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Πατέλης
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 07/06/2017, 01:07
ΕΠΙΣΤΗΜΗ-LIFE

Νέα προϊόντα, αλλά και αναβαθμίσεις στα λειτουργικά συστήματα των συσκευών της ανακοίνωσε η Apple κατά τη διάρκεια του Παγκόσμιου Συνεδρίου Προγραμματιστών (WWDC) που διοργανώνει κάθε χρόνο η εταιρεία.

Σε ό,τι αφορά τους υπολογιστές ανακοινώθηκε νέα σειρά υπολογιστών iMac, με νέους επεξεργαστές της Intel, νέες κάρτες γραφικών, περισσότερη μνήμη, ακόμα περισσότερο αποθηκευτικό χώρο, καλύτερες οθόνες κ.ά., στο ίδιο περιτύλιγμα.

Οι οθόνες των νέων iMac είναι 43% φωτεινότερες σε σχέση με τη προηγούμενη γενιά, καθώς και 1 δισεκατομμύριο χρώματα, ενώ στον τελευταίας γενιάς 2.5-inch iMac με την οθόνη 4K, η ανεξάρτητη κάρτα γραφικών έρχεται στάνταρντ.

Οι νέοι iMac έρχονται με επεξεργαστές Intel «Kaby Lake» και τα μοντέλα 21.5-inch μπορούν να εξοπλιστούν με μνήμη έως 32GB ενώ το μοντέλο 27-inch μπορεί να εξοπλιστεί με μνήμη έως και 64GB. Όλα τα high-end μοντέλα 21.5-inch αλλά και το 27-inch διαθέτουν Fusion drives έως και 2TB.

Παράλληλα, η Apple παρουσίασε το νέο επιτραπέζιο υπολογιστή iMac Pro, που απευθύνεται κυρίως σε επαγγελματίες και διαθέτει νέα δυναμική εμφάνιση, ενώ ενσωματώνει τον 18-πύρηνο επεξεργαστή Xeon. Επίσης, είναι εξοπλισμένος με οθόνη 5K Retina 27 ιντσών.

Κατά τη διάρκεια του συνεδρίου η Apple παρουσίασε τα νέα μοντέλα iPad Pro, τα οποία διαθέτουν οθόνη με τεχνολογία ProMotion καθώς και επεξεργαστική ισχύ A10X Fusion. Τα νέα τάμπλετ θα ενσωματώνουν το νέο λειτουργικό σύστημα iOS 11, που θα γίνει διαθέσιμο το φθινόπωρο.

HomePod

Νέο προϊόν για την Apple είναι το HomePod, ένα ασύρματο ηχείο που συνεργάζεται με το οικοσύστημα της εταιρείας το οποίο χρησιμοποιεί τεχνολογία «χωρικής αντίληψης», η οποία του επιτρέπει να αντιλαμβάνεται το σημείο όπου βρίσκεται στο σπίτι και να προσαρμόζει τον ήχο ανάλογα.

Πρόκειται για ένα τελευταίας τεχνολογίας “έξυπνο” ηχείο που προσαρμόζει τη λειτουργία του σύμφωνα με τις προτιμήσεις του χρήστη ενώ λειτουργεί ως ένας «οικιακός βοηθός» μέσω της τεχνολογίας Siri, γεγονός που του δίνει τη δυνατότητα να στέλνει μηνύματα, να ενημερώνει για τον καιρό, τις ειδήσεις ή ακόμα και να ελέγχει έξυπνες οικιακές συσκευές.

Η κυκλοφορία του HomePod έχει προγραμματιστεί για το τέλος του έτους με την τιμή του να έχει οριστεί στα $349 (US).

ΝΕΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΚΑ

Το νέο λειτουργικό για κινητές συσκευές, το iOS 11, φέρνει μερικές σημαντικές αλλαγές.

Μια μεγάλη οπτική αλλαγή είναι ότι η Apple έχει ενοποιήσει την οθόνη κλειδώματος και το κέντρο ειδοποιήσεων. Η κύλιση προς τα κάτω από την κορυφή της οθόνης θα εμφανίσει την οθόνη κλειδώματος σας, αλλά μπορείτε να μετακινηθείτε και προς τα επάνω για να αποκτήσετε πρόσβαση στην πλήρη λίστα των ειδοποιήσεων.

Το νέο Apple Pay στο iOS 11 θα σας επιτρέπει πλέον να πραγματοποιείτε πληρωμές μια προς μια. Είναι ενσωματωμένο απευθείας στο iMessage, από το οποίο θα μπορείτε να στέλνετε χρήματα στους φίλους σας.

Επίσης το Siri έρχεται με νέες ενημερώσεις, μεταξύ των οποίων η δυνατότητα μετάφρασης ολόκληρων φράσεων σε διαφορετικές γλώσσες, παρόλο που το χαρακτηριστικό αυτό βρίσκεται ακόμα σε στάδιο beta.

Όμως η μεγαλύτερη ενημέρωση που φέρνει το νέο λειτουργικό iOS 11 είναι το file manager, αποτρέποντάς σας έτσι να πραγματοποιήσετε jailbreak στο iPhone σας.


MacOS High Sierra

Για τους υπολογιστές της η Apple ανακοίνωσε τη νέα έκδοση λειτουργικού, το macOS High Sierra, ξεκαθαρίζοντας ότι η νέα έκδοση έρχεται να βελτιώσει πολλά από τα χαρακτηριστικά της προηγούμενης έκδοσης και δεν διαθέτει εντυπωσιακά νέα χαρακτηριστικά όπως η υποστήριξη της Siri και του Apple Pay από το macOS Sierra, με κυριότερα: 

  • Μετά το iOS 10.3, το νέο σύστημα αρχείων APFS έρχεται και στους υπολογιστές mac με το νέο macOS και υπόσχεται μεταξύ άλλων μεγαλύτερη ασφάλεια, αλλά και βελτιώσεις στην ταχύτητα κατά την αντιγραφή και τη μεταφορά αρχείων
  • Νέα έκδοση του Safari browser με πολύ καλύτερη απόδοση στη JavaScript, 80% καλύτερη από αυτή του Chrome. Ακόμα ο Safari δεν θα αναπαράγει αυτόματα τα βίντεο σε ιστοσελίδες ακόμα και αν ο δημιουργός τους το έχει επιλέξει και θα εμφανίζει το σχετικό πλήκτρο Play.
  • Χαρακτηριστικό Intelligent tracking στον Safari που μπλοκάρει όλους τους trackers έτσι ώστε ιστοσελίδες όπως το Amazon, το Facebook ή της Google, να μην χρησιμοποιούν στοιχεία από cookies προκειμένου να διαφημίσουν προϊόντα που ήδη έχετε αγοράσει ή δει με συνεχή εμφάνιση τους στα banners.
  • Η εφαρμογή mail αποκτά καλύτερη αναζήτηση με τη χρήση του Spotlight αλλά και λειτουργία Split View σε πλήρη οθόνη για τη δημιουργία νέου mail, ενώ θα καταλαμβάνουν περίπου 35% λιγότερο αποθηκευτικό χώρο στο δίσκο του mac
  • Μικρές βελτιώσεις στην εφαρμογή Photos όπως στο περιβάλλον όπου υπάρχει σταθερή κάθετη μπάρα αριστερά με όλες τις κύριες λειτουργίες αλλά και περισσότερα φίλτρα για εύκολη μετάβαση σε αγαπημένες φωτογραφίες, πρόσφατες κ.α
ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3