ΕΠΙΣΤΗΜΗ-LIFE

Αυτά είναι τα νέα iPhone 7 και iPhone 7 Plus

Εικόνα του άρθρου Αυτά είναι τα νέα iPhone 7 και iPhone 7 Plus
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Κύριος Τύπος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 08/09/2016, 04:31
ΕΠΙΣΤΗΜΗ-LIFE

Παρουσιάστηκε χθες το βράδυ από την Apple η σειρά των νέων προϊόντων της, κορωνίδα των οποίων είναι το iPhone 7 και το iPhone 7 Plus.

Στη διάρκεια της παρουσίασης από τον CEO της Apple, Tim Cook, και άλλα στελέχη της εταιρείας, επιβεβαιώθηκαν οι φήμες όπως η απουσία θύρας ακουστικών για πρώτη φορά στη σειρά, αλλά και η διατήρηση της ίδιας εμφάνισης για 3η συνεχή χρονιά με τη διαφορά ότι οι πλαστικές λωρίδες στο πίσω μέρος έχουν μετακινηθεί στο άνω και κάτω μέρος της συσκευής. 

Σε ότι αφορά τα ακουστικά, πλέον η Apple θα υποστηρίζει την ίδια Lightning θύρα που χρησιμοποιείτε για τη φόρτιση ή τη σύνδεση άλλων περιφερειακών, ενώ στη συσκευασία περιλαμβάνεται μια νέα ανανεωμένη έκδοση των EarPods που ενσωματώνουν παρόμοιο βύσμα σύνδεσης. Μπορεί η θύρα των ακουστικών να αποτελεί παρελθόν από τα iPhone, όμως το smartphone της Apple αποκτά για πρώτη φορά στερεοφωνικά ηχεία.

Διατηρώντας τις ίδιες διαστάσεις με τον προκάτοχό του, το iPhone 7 έρχεται με οθόνη 4,7 ιντσών, HD ανάλυση ενώ το home πλήκτρο που βρίσκεται ακριβώς από κάτω και περιλαμβάνει το αναγνώστη δακτυλικού αποτυπώματος, αλλάζει συμπεριφορά και ενεργοποιείται πλέον με την αφή και όχι με το πάτημα. 

Στο εσωτερικό υπάρχει το νέο A10 Fusion chipset της εταιρείας με τετραπύρηνο επεξεργαστή, χωρίς η εταιρεία να γνωστοποιεί το πόση μνήμη περιλαμβάνει (πιθανόν 2GB). Οι δύο επεξεργαστές δουλεύουν συνεχώς ενώ οι υπόλοιποι δύο ενεργοποιούνται ανάλογα με τις ανάγκες του εκάστοτε παιχνιδιού ή της εφαρμογής που τρέχει. Οι επιδόσεις κατά την Apple σε σχέση με το A9 είναι βελτιωμένες κατά 40% και κατά 50% στη GPU.

Η κύρια κάμερα στο πίσω μέρος, έρχεται με ανάλυση 12MP και δε διαθέτει το διπλό σύστημα αισθητήρων που υπάρχει στο Plus μοντέλο. Σύμφωνα με την Apple, το iPhone 7 φέρνει την επανάσταση στη λήψη φωτογραφιών με smartphone, διαθέτοντας 6 οπτικά στοιχεία στο σύστημα φακών, οπτικό σταθεροποιητή και διάφραγμα f1.8 για πολύ καλύτερα αποτελέσματα σε συνθήκες χαμηλού φωτισμού από το IPhone 6s. ToTrueToneFlash παράγει 50% περισσότερο φως με το τετραπλό LED που πλέον διαθέτει. Αναβαθμισμένη είναι και η εμπρόσθια κάμερα Facetime HD που ανεβαίνει στα 7MP.


IPHONE 7 PLUS

Το iPhone 7 Plus διαθέτει κι αυτό νέα σχεδίαση στις λωρίδες για τις κεραίες και πολλά νέα χαρακτηριστικά και δυνατότητες, με σημαντικότερη την προσθήκη μίας δεύτερης κάμερας στο πίσω μέρος, χαρακτηριστικό που βελτιώνει σημαντικά την ποιότητα της φωτογραφίας ενώ προσθέτει νέες δυνατότητες.

Ξεκινώντας από την σημαντικότερη διαφορά σε σχέση με την προηγούμενη γενιά, το νέο iPhone 7 Plus, διαθέτει δύο κάμερες στο πίσω μέρος, οι οποίες βασίζονται σε δύο ξεχωριστούς αισθητήρες των 12 Megapixels, οι οποίοι όμως συνεπικουρούνται από διαφορετικούς τύπους φακών.


ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

Το iPhone 7 όπως και το iPhone 7 Plus θα κυκλοφορήσουν στις πρώτες χώρες στις 16 Σεπτεμβρίου ενώ στην Ελλάδα η συσκευή θα κάνει την εμφάνιση της μέσα στο μήνα και συγκεκριμένα στις 23 Σεπτεμβρίου. Η τιμή σύμφωνα με την εταιρεία θα διατηρηθεί στα ίδια επίπεδα με την προηγούμενη γενιά, κάτι που αν επιβεβαιωθεί φέρνει το αρχικό μοντέλο των 32GB του iPhone 7 να κοστίζει στη χώρα μας €795, το μοντέλο των 128GB με τιμή €909 και το ανώτερο μοντέλο των 256GB στα €1009.

Επίσης το αρχικό μοντέλο των 32GB του iPhone 7 Plus θα κοστίζει €909, το μοντέλο των 128GB θα έχει κόστος €1009 και το ανώτερο μοντέλο των 256GB θα φτάνει τα €1109.


APPLE WATCH 2

Παράλληλα, παρουσιάστηκε και η δεύτερη γενιά του Apple Watch, κάποια μοντέλα του οποίου υλοποιούνται σε συνεργασία με τη Nike και απευθύνονται σε ανθρώπους που τους ενδιαφέρουν τα σπορ και η πιο κινητική ζωή.


Τα Apple Watch Series 2 έχουν ένα νέο, διπύρηνο επεξεργαστή app και νέο τσιπ γραφικών που διπλασιάζουν τις επιδόσεις του Apple Watch και έχουν δεύτερης γενιάς display με διπλάσια φωτεινότητα 1000 κεριών (nits). Σημαντική επίσης, η ενσωμάτωση GPS (εντοπισμός θέσης, καταγραφή άσκησης, απόστασης) στα ρολόγια δεύτερης γενιάς της Apple. Στην επίδειξη, εκπρόσωπος της εταιρείας ανάπτυξης της εφαρμογής Viewranger έδειξε τις πληροφορίες που δείχνει για τη διαδρομή το Apple Watch χάρη στο GPS, τις ειδοποιήσεις/προειδοποιήσεις που είναι δυνατό να στείλει.


ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΜΕ NINTENDO

Αξιοσημείωτο ότι, όπως ανακοινώθηκε, μέχρι το τέλος του χρόνου, θα υπάρχει ένα ειδικό αξεσουάρ για το Apple Watch προκειμένου να μπορείτε να παίξετε Pokemon Go! Γενικώς, ο χώρος των παιχνιδιών είναι κάτι που ενδιαφέρει την Apple, η οποία ανακοίνωσε, από κοινού με την Nintendo, τη διάθεση του πρώτου παιχνιδιού της διάσημης σειράς Super Mario Brothers, για iOS συσκευές. Η επωνυμία του νέου παιχνιδιού είναι Super Mario Runs.

ΕΤΙΚΕΤΕΣ
ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Μαννι πισω dodoni back