Oikonomou pisoi Solarhub πίσω
ΗΠΕΙΡΟΣ

Στήριξη από τον Δήμο Μονάχου για το προσφυγικό

Εικόνα του άρθρου Στήριξη από τον Δήμο Μονάχου για το προσφυγικό
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Τσαντίκος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 03/03/2020, 15:21
ΗΠΕΙΡΟΣ

Αντιπροσωπεία του Δήμου Μονάχου επισκέφθηκε την Ήπειρο, κάνοντας στάση σε Δήμο Ιωαννιτών και Περιφέρεια Ηπείρου, αλλά και στις δομές φιλοξενίας προσφύγων.

Σκοπός της επίσκεψης είναι η στήριξη των προσφυγικών δομών και η εξασφάλιση συνθηκών αξιοπρεπούς διαμονής.

Το κλιμάκιο του Δήμου Μονάχου συνάντησε τον περιφερειάρχη Αλέκο Καχριμάνη και το δήμαρχο Μωυσή Ελισάφ, καθώς και το μητροπολίτη Μάξιμο, το δήμαρχο Ζηρού Νίκο Καλαντζή κ.α.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, ένα ιδιαίτερο θέμα στις συζητήσεις ήταν η κατάσταση υγείας των παιδιών στους καταυλισμούς. «Το πρόβλημα των εμβολιασμών θα αντιμετωπιστεί άμεσα με παροχή βοήθειας από τα νοσοκομεία του Μονάχου» σημειώνει η σχετική ανακοίνωση.

Ακόμα, συζητήθηκε το θέμα των ασυνόδευτων προσφυγόπουλων. «Ήδη γίνονται έντονες προσπάθειες να μεταφερθεί ένα μέρος των παιδιών στη Γερμανία και σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες που θα φροντίσουν για την μελλοντική τους αποκατάσταση. Η άμεση  υλοποίηση αυτής της πρότασης προσκρούει προς στιγμήν στις αντιδράσεις των κυβερνήσεων πολλών χωρών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, αφού πρόκειται για ένα καθαρά ευρωπαϊκό πρόβλημα και θα πρέπει να λυθεί στο ανάλογο επίπεδο» σημειώνει η ανακοίνωση.

Ενδιαφέρον έχει η επισήμανση ότι «η κατάσταση που σήμερα επικρατεί στην Ευρωπαϊκή Ένωση δεν αφήνει μεγάλα περιθώρια για μια σωστή λύση, για μια δίκαιη κατανομή των προσφύγων με βάση τον πληθυσμό και τις οικονομικές δυνατότητες των χωρών μελών. Οι κυβερνήσεις των χωρών δύσκολα θα συμφωνήσουν».

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back