ΓΙΑΝΝΕΝΑ

«Στην πλατεία κολλάει, στο σχολείο όχι…»

Εικόνα του άρθρου «Στην πλατεία κολλάει, στο σχολείο όχι…»
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Τσαντίκος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 25/09/2020, 10:59
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Η ΕΑΠ Ιωαννίνων, παράταξη της ΕΛΜΕ Ιωαννίνων, αναφέρει σχετικά με το κρούσμα στο κυλικείο του 6ου Γυμνασίου, ότι οι επίσημες εκπαιδευτικές και υγειονομικές αρχές, προσπάθησαν να λειτουργήσουν το σχολείο «σαν να μην έχει συμβεί τίποτα, και μάλιστα με προτροπή να μην ενημερωθούν οι γονείς των μαθητών».

Η ΕΛΜΕ προκήρυξε τρίωρη στάση εργασίας, ωστόσο η επίσημη θέση των αρχών παρέμεινε «μπείτε για μάθημα, δε χρειάζεται απολύμανση, δε χρειάζεται ενημέρωση, όλα καλά». Η παράταξη αναφέρει ακόμα ότι μόλις έγινε γνωστή η είδηση, ο διευθυντής του σχολείου διαβεβαίωνε ότι δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας και ότι απλά οι καθηγητές ανησυχούν γιατί «δεν τα ξέρουν όλα» και «κάποιοι παρατρεχάμενοι της ΕΛΜΕ βρέθηκαν στο σχολείο του για να ξεσηκώσουν χωρίς λόγο τα παιδιά να φύγουν».

«Σε ηπιότερο κλίμα αλλά στο ίδιο πνεύμα ήταν και οι δηλώσεις – διαβεβαιώσεις, του περιφερειακού διευθυντή εκπαίδευσης, της προϊσταμένης της δημόσιας υγείας της Περιφέρειας Ηπείρου και του αντιδημάρχου Ιωαννίνων. Μόνη υπόσχεση από την πλευρά της δημοτικής αρχής ότι θα γίνει απολύμανση στο σχολείο» τονίζει η παράταξη.

Η παράταξη κατηγορεί τα τοπικά ΜΜΕ για «συντονισμένη προσπάθεια των τοπικών ΜΜΕ να υποβαθμισθεί το θέμα» και για «περιληπτική παρουσίαση δηλώσεων των γονέων και των εκπροσώπων της ΕΛΜΕ».

Κατηγορεί ακόμα τον πρόεδρο της ΕΛΜΕ και μέλος της ΔΑΚΕ ο οποίος, «αν και παρουσίασε τα αιτήματα του κλάδου, άφησε έμμεσα να εννοηθεί ότι οι σημερινές κινήσεις γονέων και εκπαιδευτικών ήταν καθοδηγούμενες από τον πανικό και όχι από τη λογική».

Η ΕΑΠ Ιωαννίνων ξεκαθαρίζει ότι «κανείς δεν πανικοβλήθηκε, κανείς δε λειτούργησε σπασμωδικά, όμως πάνω από την προστασία των πολιτικών μας φορέων έχουμε την υγεία όλων μας».

Εγκαλεί τους εκπροσώπους της πολιτικής ηγεσίας για τα περί «ατομικής ευθύνης»,  αναγκαιότητας αποστάσεων και αποφυγή συγχρωτισμού «τη στιγμή που όλοι και όλες μας γνωρίζουμε ότι στα σχολεία μας συνωστίζονται καθημερινά 300 άτομα, ενώ αγανάκτηση προκαλεί και η υποκρισία των αστυνομικών αρχών να κάνουν συστάσεις σε διευθύντρια σχολείου στον Πειραιά γιατί οι μαθητές συγχρωτίζονται στο διάλειμμα».

Επίσης, εγκαλεί την «εκπαιδευτική ηγεσία της περιοχής» γιατί, όπως λέει, καλλιεργεί την εντύπωση ότι «αν η πανδημία ξεφύγει στην πόλη μας θα φταίνε οι καταλήψεις των μαθητών, θα φταίει δηλαδή ο συνωστισμός των 50 ή και 100 ατόμων και όχι ο συνωστισμός των 300 όταν λειτουργεί το σχολείο».

Η ΕΑΠ ζητάει 15 μαθητές ανά τάξη, καθαριότητα και υγειονομικά μέτρα σε όλα τα σχολεία, γενικευμένα, δωρεάν διαγνωστικά τεστ.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back