Oikonomou pisoi Solarhub πίσω
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Στην Περιφέρεια συζητήσανε για την πανδημία

Εικόνα του άρθρου Στην Περιφέρεια συζητήσανε για την πανδημία
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Τσαντίκος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 31/03/2020, 20:00
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Το περιφερειακό συμβούλιο συζήτησε για τον κοροναϊό και την επιδημία, στη μέσω τηλεδιάσκεψης συνεδρίαση.

«Η μάχη με την πανδημία του κορωνοϊού είναι σε εξέλιξη. Πρώτα αγωνιζόμαστε για το σήμερα και μετά θα κάνουμε σκέψεις για το αύριο» τόνισε μεταξύ άλλων ο περιφερειάρχης Αλέκος Καχριμάνης, ο οποίος αναφέρθηκε και στις πρωτοβουλίες για ενίσχυση των δομών δημόσιας υγείας.

«Μέχρι σήμερα δεν έμεινε κανένα αίτημα νοσοκομείου που να μην έχει ικανοποιηθεί» είπε και πρόσθεσε ότι η Περιφέρεια έχει διαθέσει το ποσό των 700.000 ευρώ.

Αναφέρθηκε ιδιαίτερα στον εξοπλισμό για την ανάλυση δειγμάτων και στην προμήθεια υλικών, «παρά τις ελλείψεις που υπάρχουν στην αγορά» όπως τονίζεται.

Ο κ. Καχριμάνης αναφέρθηκε στις απολυμάνσεις και την επιχορήγηση του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων με 4.000 ευρώ για την παραγωγή μασκών.

Ακόμα, από την αιμοδοσία που οργανώθηκε στην κεντρική πλατεία, συγκεντρώθηκαν

300 περίπου φιάλες με τις οποίες καλύφθηκαν οι τρέχουσες ανάγκες σε αίμα. Σε επόμενο στάδιο οι αιμοδοσίες θα επαναληφθούν.

Ο κ. Καχριμάνης τόνισε ακόμα ότι όλα τα προβλεπόμενα τηρούνται και ευχαρίστησε όλους όσοι εργάζονται στα νοσοκομεία και γενικά στις υπηρεσίες που συμμετέχουν στις προσπάθειες  για την πρόληψη και αντιμετώπιση της πανδημίας.

Απαντώντας σε ερωτήσεις, ο κ. Καχριμάνης είπε ότι δεν χρειάζεται να δημιουργηθεί ειδικός λογαριασμός, «καθώς η Περιφέρεια διαθέτει άμεσα  ότι ζητούν στα νοσοκομεία» και ότι οι ιδιωτικές επιχειρήσεις κάνουν απευθείας τις δωρεές τους, είτε στα νοσοκομεία, είτε στην κεντρική κυβέρνηση.

Επίσης, είπε ότι «ότι οι Δομές Φιλοξενίας Προσφύγων και Μεταναστών πρέπει να γίνουν κλειστές και να ισχύει και για τους φιλοξενούμενους ότι ισχύει για το σύνολο του ελληνικού πληθυσμού». Βέβαια, δεν απηχεί ακριβώς στην πραγματικότητα αυτή η περιγραφή.

Ακόμα, τόνισε ότι δεν έχουν γίνει καταγγελίες για παραβάσεις των προληπτικών μέτρων από σούπερ μάρκετ. Η Περιφέρεια αναφέρει στην ανακοίνωσή τους ότι σήμερα υπήρξαν διαμαρτυρίες για ουρές στις τράπεζες «οι οποίες διαβιβάστηκαν στον αρμόδιο υπουργό Μεταναστευτικής Πολιτικής», μάλλον εκ παραδρομής όμως, σχετικά με το υπουργείο όπου έγινε η κοινοποίηση.

Τέλος, ο κ. Καχριμάνης τόνισε ότι «η ημερήσια ενημέρωση της Πολιτικής Προστασίας για την πορεία της πανδημίας στην Ήπειρο, γίνεται με λιτό τρόπο και μετά από ειδική άδεια από την Γ.Γ. Πολιτικής Προστασίας».

Ειδικά για τον… οβελία, είπε ότι είχε ενημέρωση από τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης, πως θα «ληφθούν πρωτοβουλίες για να προστατευθούν τα ελληνικά αρνιά».

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back