ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Στην «Όαση» οι «Φωτο-Ματιές στο Μουσείο»

Εικόνα του άρθρου Στην «Όαση» οι «Φωτο-Ματιές στο Μουσείο»
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Βαρβάρα Αγγέλη
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 22/03/2019, 20:55
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Η ομαδική φωτογραφική έκθεση «Φωτο-ματιές στο Μουσείο» της Εφορείας Αρχαιοτήτων Ιωαννίνων πηγαίνει σε έναν ιδιαίτερα εμβληματικό χώρο για την πόλη των Ιωαννίνων, στην «Όαση».

Η «Όαση» αποτελεί τον τρίτο σταθμό της δράσης που διοργάνωσε η Εφορεία Αρχαιοτήτων τον Μάρτιο του 2018 σε συνεργασία με τις φωτογραφικές ομάδες «Φωτογραφική Ομάδα Ιωαννίνων», «Φωτογραφικός Σύλλογος Πανεπιστημίου Ιωαννίνων (ΦΩ.Σ.Π.Ι.)», «Φωτογραφιστές» και Φωτόραση, με σκοπό να ενδυναμωθεί η σχέση και η αλληλεπίδραση του Μουσείου με την κοινωνία. Αρχικά, παρουσιάστηκε στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων του Αρχαιολογικού Μουσείου Ιωαννίνων και μετά στην Κεντρική Δημόσια Βιβλιοθήκη Κόνιτσας.
Οι 43 δημιουργοί, πολίτες των Ιωαννίνων που εκφράζονται μέσα από την τέχνη της φωτογραφίας, με τις εικαστικές ματιές τους, ερμηνεύουν ποικίλα αρχαιολογικά ευρήματα διαφόρων εποχών και «ανασυνθέτουν» μικρές ή μεγάλες ιστορίες για τις κοινωνίες και τους πολιτισμούς του παρελθόντος της Ηπείρου. Επιπρόσθετα, καταθέτουν οπτικές για το ίδιο το κτίριο-κέλυφος του Αρχαιολογικού Μουσείου Ιωαννίνων, έργο του πρωτοπόρου μοντερνιστή αρχιτέκτονα Άρη Κωνσταντινίδη. Έργο του Κωνσταντινίδη είναι και η «Όαση».  

«Η νέα αυτή φιλοξενία της έκθεσης ‘Φωτο-ματιές στο Μουσείο’, στην καρδιά της πόλης, γίνεται αφορμή να ‘συναντηθούν’ για πρώτη φορά τα δύο σημαντικά τοπόσημα που σηματοδότησαν πριν μισό αιώνα μια κομβική περίοδο εξωστρέφειας και μετασχηματισμού του αστικού ιστού» τονίζεται σε σχετική ανακοίνωση
Η έκθεση, η οποία ξεκίνησε από σήμερα, θα διαρκέσει έως τις 22 Ιουνίου.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back