Λυκ πίσω
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Στην Κόνιτσα η γενική πρόξενος των ΗΠΑ

Εικόνα του άρθρου Στην Κόνιτσα η γενική πρόξενος των ΗΠΑ
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Κύριος Τύπος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 22/02/2018, 13:40
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Τη γενική πρόξενο των ΗΠΑ Rebecca Fong υποδέχθηκε την Τετάρτη 21 Φεβρουαρίου η δομή φιλοξενίας προσφύγων από την πολύπαθη Συρία στο Κέντρο Κοινωνικής Πρόνοιας Περιφέρειας Ηπείρου στην Κόνιτσα Ιωαννίνων

Η κ. Fong ξεναγήθηκε στη δομή, όπου φιλοξενούνται αυτή τη στιγμή πάνω από 80 πρόσφυγες, από την πρόεδρο του Κέντρου Κατερίνα Μιτοπούλου και τον αναπληρωτή διευθυντή Ανδρέα Τέφο. Σύμφωνα με ανακοίνωση, η γενική πρόξενος των ΗΠΑ στην Ελλάδα δήλωσε εντυπωσιασμένη από τον τρόπο λειτουργίας της δομής. Η κ. Μιτοπούλου τόνισε ότι η επιτυχία, σύμφωνα και με τις έξωθεν μαρτυρίες, έγκειται στο γεγονός του δημόσιου χαρακτήρα της Δομής αυτής. Μιας δομής που διαθέτει κτιριακή υποδομή αλλά κυρίως μόνιμο προσωπικό καθώς και προσωπικό μέσω των προγραμμάτων κοινωφελούς εργασίας, που ανταποκρίθηκε με ευθύνη, συνέπεια και αλληλέγγυα στάση προσφοράς. Τονίστηκε επίσης η εξαιρετική συνεργασία που είχε η διοίκηση του Κέντρου με το υπουργείο Εθνικής Άμυνας, μέσω της 8ης Μηχανοκίνητης Ταξιαρχίας και λοιπών ταγμάτων, σε παροχή ειδών διατροφής, προσωπικής χρήσης και καυσίμων.

Η κ. Fong ενημερώθηκε και για τη δράση των διαφόρων Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων στη Δομή της Κόνιτσας. Τέλος έγινε ιδιαίτερη αναφορά στην ύπαρξη καλής συνεργασίας με την τοπική κοινωνία, με τα παιδιά των προσφύγων να κάνουν πρώτα στην Ήπειρο την έναρξη της μαθητικής τους ζωής.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Μαννι πισω dodoni back