ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Στην εκκίνηση για μια νέα πλατεία

Εικόνα του άρθρου Στην εκκίνηση για μια νέα πλατεία
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Τσαντίκος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 25/07/2017, 18:54
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Ξεκινάει η διαδικασία για τον αρχιτεκτονικό διαγωνισμό των προσχεδίων ανάπλασης της κεντρικής πλατείας. Την εκκίνηση ενέκρινε το δημοτικό συμβούλιο στη χτεσινή του συνεδρίαση. Ο δήμαρχος Θωμάς Μπέγκας είπε μεταξύ άλλων ότι η κεντρική πλατεία ταλαιπωρήθηκε και βανδαλίστηκε γι’ αυτό και  πρόθεση της δημοτικής αρχής είναι «να δημιουργηθεί στο κέντρο της πόλης ένα σημείο κοινωνικής αναφοράς, ένας δημόσιος χώρος αντάξιος των Ιωαννίνων».

Ουσιαστικά, το δημοτικό συμβούλιο αναγόρευσε τη διαδικασία σε «αξιόλογο τεχνικό έργο» που για τυπικούς λόγους απαιτείται για να προχωρήσει ο αρχιτεκτονικός διαγωνισμός. «Η κεντρική πλατεία είναι ένα ορόσημο για την πόλη. Ως δημοτική αρχή επιλέξαμε τη διαδικασία του αρχιτεκτονικού διαγωνισμού γιατί πιστεύουμε ότι με αυτό το τρόπο θα οδηγηθούμε όχι μόνο σε ένα έργο άρτιο από τεχνικής άποψης, αλλά γιατί θα είναι ένα έργο που θα έχει την κοινωνική νομιμοποίηση που έχει ανάγκη η πλατεία μας που ταλαιπωρήθηκε πολύ στο παρελθόν» είπε μεταξύ άλλων ο αντιδήμαρχος Θανάσης Μανταλόβας.  

Ο Δήμος έχει διασφαλισμένες πιστώσεις 1,2 εκατ. ευρώ στο Σχέδιο Βιώσιμης Αστικής Ανάπτυξης για την κατασκευή του έργου. Στόχος, όπως το θέτει ο Δήμος, είναι μια μελέτη στο ύψος όλων των περιστάσεων. Το στοίχημα της νέας πλατείας, παραμένει ανοιχτό.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back