ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Στην αστυνομία για «υποκίνηση» εθελοντές

Εικόνα του άρθρου Στην αστυνομία για «υποκίνηση» εθελοντές
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Τσαντίκος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 06/09/2016, 14:18
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Στην αστυνομική διεύθυνση κρατήθηκαν για λίγη ώρα μέλη Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων και εθελοντές στον καταυλισμό του Κατσικά σήμερα. Ο λόγος ήταν οι… συστάσεις από αστυνομικής πλευράς προς τους εθελοντές να μην «υποκινούν» τους πρόσφυγες σε κινητοποιήσεις. Τα μέλη των ΜΚΟ αφέθηκαν ελεύθερα μετά τις «συστάσεις» και αυτή η φορά ήταν η δεύτερη που πηγαίνουν στο κτίριο της αστυνομικής διεύθυνσης «δια υπόθεσίν τους», μετά τις προσαγωγές κατά τον αποκλεισμό της Εγνατίας οδού.

Πέραν των διαφορετικών ερμηνειών που μπορούν να δοθούν στη βοήθεια και συμπαράσταση που παρέχουν οι εθελοντές και οι ΜΚΟ στους πρόσφυγες, φαίνεται ότι υπάρχει πλέον τριβή μεταξύ των εμπλεκόμενων, ΜΚΟ, εθελοντών, Ύπατης Αρμοστείας, αλλά και της ελληνικής πλευράς πλέον που δείχνει ότι πλέον σκέφτεται να χρησιμοποιήσει περισσότερο τις δυνάμεις καταστολής.

Ανεξάρτητα όμως από τις οποίες σκοπιμότητες, πολιτικές ή άλλες, υπάρχει και το γεγονός ότι οι συνθήκες στον καταυλισμό του  Κατσικά από μόνες τους, ειδικά τις βροχερές μέρες όπως οι σημερινές, αλλά και ο χειμώνας που έρχεται, είναι ικανότατοι υποκινητές… Η Ύπατη Αρμοστεία λέει σήμερα στον «Τύπο» ότι ο χειμώνας δεν θα βρει στον Κατσικά τους πρόσφυγες. Μένει να δούμε εάν αυτό θα γίνει πραγματικότητα έγκαιρα.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back