Oikonomou pisoi
ΚΟΣΜΟΣ

Στην ανατολική Μοσούλη ο ιρακινός στρατός

Εικόνα του άρθρου Στην ανατολική Μοσούλη ο ιρακινός στρατός
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Κύριος Τύπος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 01/11/2016, 18:54
ΚΟΣΜΟΣ

Στα ανατολικά προάστια της Μοσούλης εισήλθαν σήμερα το πρωί οι ειδικές αντιτρομοκρατικές δυνάμεις του ιρακινού στρατού όπως μετέδωσε το BBC. 

Ο ιρακινός στρατός και οι δυνάμεις αντιτρομοκρατίας έχουν εμπλέξει δυνάμεις του ISIS στην περιοχή του νεκροταφείου της πόλης και το ραδιοφωνικό σταθμό. Τα ιρακινά στρατεύματα βρίσκονται 800 μέτρα από την περιοχή Καράμα της Μοσούλης. Την ίδια στιγμή, η υπό αμερικανική ηγεσία συμμαχία βομβαρδίζει στόχους του ISIS στην ανατολική Μοσούλη.

Στην επιχείρηση για την ανακατάληψη της Μοσούλης, η οποία εισήλθε στην τρίτη εβδομάδα, συμμετέχουν 50.000 άνδρες του ιρακινού στρατού, Κούρδοι Πεσμεργκά καθώς και σιίτες και σουνίτες πολιτοφύλακες

Σήμερα το πρωί ο πρωθυπουργός του Ιράκ κάλεσε τους τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους να παραδοθούν καθώς τα κυβερνητικά στρατεύματα υποστηριζόμενα από τη διεθνή δύναμη ήσαν σε απόσταση αναπνοής από το τελευταίο εναπομείναν προπύργιο του ISIS στο Ιράκ. Ο Χάιντερ αλ-Aμπάντι εμφανίστηκε στην κρατική τηλεόραση φορώντας την στρατιωτική του στολή να λέει: «Δεν έχουν άλλη επιλογή. Είτε θα παραδοθούν ή θα πεθάνουν».

Οι ιρακινές ειδικές δυνάμεις εισήλθαν για πρώτη φορά σήμερα στα όρια των ανατολικών προαστίων της πόλης και στην επόμενη φάση θα επιχειρήσουν να κινηθούν προς τον ανατολικό τομέα του κυρίως αστικού ιστού της Μοσούλης.

Στη Γενεύη, η εκπρόσωπος της Ύπατης Αρμοστείας Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του ΟΗΕ ανακοίνωσε σήμερα ότι μαχητές του Ισλαμικού Κράτους σκότωσαν 40 πρώην μέλη των ιρακινών δυνάμεων ασφαλείας κοντά στη Μοσούλη το Σάββατο και πέταξαν τα πτώματα στον ποταμό Τίγρη.

Η Ραβίνα Σαμντασάνι αποκάλυψε μάλιστα ότι οι τζιχαντιστές προσπάθησαν να μεταφέρουν 25.000 αμάχους από το Χαμάμ αλ-Αλιλ, πόλη νότια της Μοσούλης, με φορτηγά και λεωφορεία τη νύκτα της Δευτέρας προς την ιρακινή μητρόπολη για να τους χρησιμοποιήσουν ως ανθρώπινες ασπίδες. Τα περισσότερα οχήματα αναγκάσθηκαν να επιστρέψουν υπό την πίεση των αεροσκαφών του συνασπισμού, αλλά ορισμένα λεωφορεία έφθασαν στο Αμπουσαΐφ, νότια της Μοσούλης.

ΕΤΙΚΕΤΕΣ
ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back