Oikonomou pisoi
ΕΛΛΑΔΑ

Στην Αθήνα ο Ερντογάν-Το πρόγραμμα

Εικόνα του άρθρου Στην Αθήνα ο Ερντογάν-Το πρόγραμμα
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Πατέλης
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 06/12/2017, 17:08
ΕΛΛΑΔΑ

Διμερείς σχέσεις, μεταναστευτικό και περιφερειακές εξελίξεις θα βρεθούν αύριο στην ατζέντα των συζητήσεων του Τούρκου προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν με τον Έλληνα ομόλογό του Προκόπη Παυλόπουλο και τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα.

Αύριο Πέμπτη, στις 10.30 το πρωί, αναμένεται να προσγειωθεί στο «Ελευθέριος Βενιζέλος» ο Πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν. Κατόπιν θα καταθέσει στεφάνι στο Μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη και ακολούθως θα μεταβεί στο Προεδρικό Μέγαρο. Αμέσως μετά την επίσημη υποδοχή του από τον Προκόπη Παυλόπουλο οι δύο άντρες θα έχουν κατ’ ιδίαν συνάντηση και θα ακολουθήσουν διευρυμένες συνομιλίες των δύο αντιπροσωπειών.

Στη μία το μεσημέρι ο Τούρκος πρόεδρος θα συναντηθεί στο Μέγαρο Μαξίμου με τον Αλέξη Τσίπρα. Με το πέρας των συνομιλιών, οι δύο ηγέτες θα προχωρήσουν σε δηλώσεις προς τα ΜΜΕ.

Το απόγευμα στις 19.30 ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος, θα παραθέσει επίσημο δείπνο στον Τούρκο ομόλογό του στο Προεδρικό Μέγαρο.

Την Παρασκευή 8 Δεκεμβρίου o κ. Ερντογάν θα επισκεφτεί την Κομοτηνή, όπου θα προσευχηθεί σε τζαμί της πόλης

Από ελληνικής πλευράς αναμένεται να τεθεί επί τάπητος η πρόταση για νέα διάσκεψη σχετικά με το Κυπριακό, υπό την προϋπόθεση ότι θα υπάρξει σωστή προετοιμασία.

Με βάση το πρόγραμμα του προέδρου της Τουρκίας, ο κ. Ερντογάν την Παρασκευή θα μεταβεί στην Κομοτηνή, όπου θα προσευχηθεί σε τζαμί της πόλης.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back