ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Στη Στουγκάρδη με… ποδοσφαιρική εσάνς

Εικόνα του άρθρου Στη Στουγκάρδη με… ποδοσφαιρική εσάνς
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Βαρβάρα Αγγέλη
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 23/01/2023, 21:23
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Mετά την Ουτρέχτη, η Περιφέρεια Ηπείρου πήγε στη διεθνή έκθεση τουρισμού της Στουγκάρδης. Η συμμετοχή της σε αυτή την έκθεση έγινε για πρώτη φορά.

«Η Γερμανία αποτελεί ‘παραδοσιακή’ αγορά, από τις κορυφαίες κάθε έτος, για την Ήπειρο, ενώ το κρατίδιο της Βάδης-Βυρτεμβέργης των 11 εκατομμυρίων κατοίκων αποτελεί ένα νέο στόχο μετά από αυτούς, κυρίως, της Βόρειας Βεστφαλίας- Ρηνανίας και της Βαυαρίας» αναφέρεται σε ανακοίνωση της Περιφέρειας.

Σύμφωνα με την ίδια ανακοίνωση, το περίπτερο της Περιφέρειας επισκέφτηκαν μεταξύ άλλων ο πρόξενος Συμεών Λιναρδάκης, με καταγωγή και από την Ήπειρο, όπως επισημαίνεται, και ο Γιώργος Μεταξαράκης, υπεύθυνος προπονητής των ακαδημιών ποδοσφαίρου της Στουτγκάρδης. Με τον κ. Μεταξαράκη «συζητήθηκε το ενδεχόμενο συνεργασίας στο πεδίο του αθλητικού και περιηγητικού τουρισμού», με την Περιφέρεια να προσθέτει ότι είχε και συζήτηση με τον «Γιάννη Τοπαλίδη, βοηθό προπονητή του Ότο Ρεχάγκελ κατά το ‘ποδοσφαιρικό έπος’ της Εθνικής Ελλάδας το 2004». Λεπτομέρειες για τις συζητήσεις δεν αναφέρονται.

Σημειωτέον ότι η Περιφέρεια Ηπείρου στην ανακοίνωσή της για τη συμμετοχή της στη διεθνή τουριστική έκθεση της Ουτρέχτης στην Ολλανδία, έδωσε έμφαση στην επίσκεψη του διεθνή ποδοσφαιριστή Βασίλη Μπάρκα, ο οποίος «αποδέχτηκε την πρόταση να είναι ‘πρεσβευτής’ της Ηπείρου στο εξωτερικό».

Κατά τα άλλα στη Στουτγκάρδη, έγιναν απευθείας συναντήσεις των επαγγελματιών του τουρισμού της Ηπείρου με εν δυνάμει επισκέπτες.

Την Περιφέρεια Ηπείρου, εκπροσώπησαν η διευθύντρια Τουρισμού Ιουλία Μαρκούλα, ο περιφερειακός σύμβουλος και στέλεχος του Τμήματος Τουρισμού Ηλίας Γκαρτζονίκας και το στέλεχος της Περιφέρειας Βαγγέλης Τσιάρας.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back