Oikonomou pisoi
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Αλέκος Καχριμάνης: «Όταν πήγα στη Στουτγκάρδη το 2014…»

Εικόνα του άρθρου Αλέκος Καχριμάνης: «Όταν πήγα στη Στουτγκάρδη το 2014…»
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Βαρβάρα Αγγέλη
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 04/12/2019, 21:03
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Στο ιστορικό του σχεδιασμού του προγράμματος απασχόλησης ανέργων με υψηλά τυπικά προσόντα, αλλά και σε λεπτομέρειες που αφορούν το περιεχόμενο της πρόσκλησης, αναφέρθηκε σε σημερινές του δηλώσεις ο περιφερειάρχης Ηπείρου Αλέκος Καχριμάνης.

Ο κ. Καχριμάνης ήρθε να απαντήσει εμμέσως πλην σαφώς και στις αιτιάσεις του επικεφαλής της παράταξης «Ορίζοντες Ηπείρου» Σπύρου Ριζόπουλου αλλά και στη «δικαίωση» που επικαλέστηκε η παράταξη, λέγοντας ότι ένα τέτοιο πρόγραμμα αποτελούσε προεκλογική της πρόταση. 

Όπως είπε, το πρόγραμμα ως ιδέα προέκυψε μετά από επίσκεψη που είχε κάνει το 2014 στη Γερμανία, και ιδίως στη Στουτγκάρδη όπου εφαρμοζόταν ευρωπαϊκό πρόγραμμα απασχόλησης επιστημόνων σε ιδιωτικές επιχειρήσεις. Στη συνέχεια, ακολούθησαν συζητήσεις με τις υπηρεσίες των υπουργείων, και η Ειδική Υπηρεσία Διαχείρισης της Περιφέρειας Ηπείρου κατέθεσε πρόταση η οποία εγκρίθηκε από την Ευρωπαϊκή Ένωση το 2015. 

«Από τον περασμένο Μάρτιο  αρχίσαμε την υποβολή αιτήσεων  και τελικά η ΕΔΕΛ του υπουργείου το ενέκρινε την περασμένη Παρασκευή. Έτσι από τις 7 Ιανουαρίου, θα μπορεί η κάθε επιχείρηση που θέλει να προσλάβει προσωπικό, σύμφωνα με τους όρους του προγράμματος, να υποβάλει αίτηση. Για να προχωρήσει η διαδικασία γρήγορα, η αξιολόγηση θα είναι ανοικτή. Όποιος έχει τις προβλεπόμενες προϋποθέσεις, θα εγκρίνεται η αίτησή του. Το πρόγραμμα θα κλείσει στις 30 Ιουνίου. Οι επιχειρήσεις πρέπει να έχουν τουλάχιστον υποκατάστημα σε περιοχή της Ηπείρου», τόνισε ο περιφερειάρχης.

Ο κ. Καχριμάνης επισήμανε ότι η αξιολόγηση θα είναι άμεση «χωρίς η Περιφέρεια ή η Ειδική Υπηρεσία Διαχείρισης να παρεμβαίνει για το ποιους εργαζόμενους θέλει να προσλάβει η κάθε υπηρεσία», απαντώντας έτσι και στον κ. Ριζόπουλο. Τέλος, είπε ότι υπάρχει όριο προσλήψεων ανά επιχείρηση, με το ανώτατο ποσό που μπορεί να διατεθεί είναι τα 100.000 ευρώ (για το πρόγραμμα διαβάστε αναλυτικά εδώ).

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back