Oikonomou pisoi Solarhub πίσω
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Στη Βουλή το… ΚΤΕΛ στο Πωγώνι

Εικόνα του άρθρου Στη Βουλή το… ΚΤΕΛ στο Πωγώνι
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Τσαντίκος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 04/10/2019, 15:50
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Την υπόθεση μιας ιδιωτικής επιχείρησης όπως είναι το ΚΤΕΛ και τα δρομολόγια που «κόβει» από καιρού εις καιρόν, λόγω της μικρής κίνησης, από και προς χωριά των Ιωαννίνων, φέρνει στο κοινοβούλιο ο βουλευτής της ΝΔ Γιώργος Αμυράς, με ερώτηση προς τον υπουργό Υποδομών Κώστα Αχ. Καραμανλή

Ο κ. Αμυράς είναι  προσεκτικός στη διατύπωσή του, λέγοντας ότι «λόγω μειωμένης επιβατικής κίνησης τα καθορισμένα του ΚΤΕΛ δρομολόγια προς τα χωριά του Πωγωνίου, Κτίσματα-Χαραυγή-Καστάνιανη-Αγία Μαρίνα καθίστανται αβέβαια», αφαιρώντας έτσι τη βασική ευθύνη από το ΚΤΕΛ και συμπληρώνει το αυτονόητο και λογικό, ότι «η εξυπηρέτηση των ακριτικών αυτών χωριών αποτελεί αναγκαιότητα για να μην στερείται η δυνατότητα στους κατοίκους, που είναι κυρίως ηλικιωμένοι άνθρωποι, να έχουν πρόσβαση σε βασικές υπηρεσίες στην πόλη ή σε υπηρεσίες υγείας».

Προσεκτική είναι και η ερώτηση προς τον υπουργό, από τον οποίο ζητάει να μάθει «τις άμεσες ενέργειες ώστε να διασφαλιστεί η διατήρηση τακτικών δρομολογίων από το ΚΤΕΛ Ιωαννίνων προς τα ακριτικά χωριά του Πωγωνίου για να μην αισθάνονται οι κάτοικοι αποκομμένοι»



ΕΤΙΚΕΤΕΣ
ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back