ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Στεφάνι και καταγγελίες από τον ΣΥΡΙΖΑ Ιωαννίνων

Εικόνα του άρθρου Στεφάνι και καταγγελίες από τον ΣΥΡΙΖΑ Ιωαννίνων
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Τσαντίκος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 16/11/2020, 16:48
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Ο ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία Ιωαννίνων με ανακοίνωσή του, αναφέρει ότι θα καταθέσει στεφάνι στο μνημείο, στην πλατεία Ηρώων Πολυτεχνείου.

Στην ανακοίνωσή του, η οργάνωση των Ιωαννίνων αναφέρει ότι θα καταθέσει στεφάνι στο μνημείο του Πολυτεχνείου αύριο και καταγγέλλει την κυβερνητική απόφαση για απαγόρευση συναθροίσεων.  

Αναφέρει ότι «φέτος όλες οι κοινωνικές συλλογικότητες και τα πολιτικά κόμματα αποφάσισαν να τιμήσουν με συμβολικούς τρόπους την επέτειο της εξέγερσης, τηρώντας  στο ακέραιο τα απαιτούμενα υγειονομικά μέτρα τα οποία επιβάλλει η προστασία από την πανδημία».

Σημειώνεται ωστόσο ότι αρκετοί φορείς είχαν αποφασίσει ότι θα γίνει η πορεία, με μέτρα προφύλαξης κ.λπ.

«Όμως το κρεσέντο αυταρχισμού του κ. Μητσοτάκη από την πρόσφατη ομιλία του στη Βουλή ήρθε να απογειωθεί με μια χουντικής έμπνευσης εντολή, με ένα ‘αποφασίζομεν και διατάσσομεν’» αναφέρει το κόμμα στην ανακοίνωσή του και προσθέτει: «Η νεολαία και η κοινωνική πλειοψηφία απορρίπτουν την αντισυνταγματική και αντιδημοκρατική ενέργεια της κυβέρνησης του κ. Μητσοτάκη. Οι δημοκρατικοί πολίτες σε όλη την χώρα δεν πρόκειται να πέσουν στο κλίμα τεχνητής πόλωσης και αποπροσανατολισμού , που επιχειρούν ο κ. Μητσοτάκης και ο κ. Χρυσοχοϊδης».

Ακόμα, σημειώνει ότι «Το διαχρονικό σύνθημα για ψωμί-παιδεία-ελευθερία, συμπύκνωσε τα αιτήματα της νεολαίας και της μεγάλης κοινωνικής πλειοψηφίας που παραμένουν επίκαιρα ακόμη και σήμερα. Όσο και αν θέλει το σύστημα και οι αρνητές των θυμάτων του Πολυτεχνείου να σβήσουν την εξέγερση του Νοέμβρη του ’73, ούτε τα κατάφεραν και ούτε θα τα καταφέρουν».

Τέλος, ζητάει να αποσυρθεί η απαγόρευση συναθροίσεων, ταυτιζόμενη με το κείμενο που συνυπέγραψαν οι κοινοβουλευτικές ομάδες ΣΥΡΙΖΑ, ΚΚΕ και ΜέΡΑ25.

Η νεολαία Ιωαννίνων του ΣΥΡΙΖΑ πάντως, έχει μια πιο γενική στάση: «Κρίνονται απαραίτητες τόσο η διατήρηση όσο  και η ενίσχυση της ιστορικής μνήμης και η συμμετοχή στις εκδηλώσεις μνήμης και φέτος τηρώντας τα απαραίτητα μέτρα προστασίας», χωρίς να διευκρινίζει αν πρόκειται για κάλεσμα στην πορεία ή όχι.

Η νεολαία του κόμματος τονίζει στη δική της ανακοίνωση: «Στις μέρες μας παρατηρούμε την προσπάθεια της κυβέρνησης της ΝΔ να ξεθεμελιώσει όσα κερδήθηκαν με τους πολυετείς αγώνες του φοιτητικού κινήματος. (...) Φέτος, επικαλούμενη την πανδημία που αντιμετωπίζει η χώρα μας η κυβέρνηση απαγόρευσε τους εορτασμούς της επετείου της εξέγερσης του Πολυτεχνείο. Η χουντικής έμπνευσης απόφαση του υπουργού ‘προστασίας του πολίτη’ Μ. Χρυσοχοϊδη για καθολική απαγόρευση των συναθροίσεων τη μέρα της επετείου σε ολόκληρη την επικράτεια, δηλαδή, η καθολική αναστολή του άρθρου 11 του Συντάγματος αποτελεί μια άνευ προηγουμένου καταπάτηση των δημοκρατικών ελευθεριών του ελληνικού λαού που μόνο σκοπό έχει να τρομοκρατήσει τους πολίτες και να παγώσει τα δημοκρατικά αντανακλαστικά της ελληνικής κοινωνίας».

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back