Λυκ πίσω

Χωρίς νέα κρούσματα η Ήπειρος

Εικόνα του άρθρου Χωρίς νέα κρούσματα η Ήπειρος
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Βαρβάρα Αγγέλη
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 30/03/2020, 17:43

Κανένα άλλο κρούσμα δεν καταγράφεται μέχρι στιγμής στην Ήπειρο (παραμένουν 7 τα κρούσματα). Την ίδια ώρα, στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ιωαννίνων νοσηλεύονται συνολικά 4 άτομα (1 από την Κέρκυρα, 1 από τα Γιάννενα, 1 από την Άρτα και 1 από την Πρέβεζα). Από τους τέσσερις ασθενείς, οι δύο συνεχίζουν να είναι διασωληνωμένοι στη Μονάδα Αυξημένης Φροντίδας.

Στα νεότερα της ημέρας: η καραντίνα στην οποία βρισκόταν η γιατρός του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου, που ήταν θετική στον Covid-19, έληξε.

Η εικόνα ως προς  κρούσματα και τα ύποπτα κρούσματα για τον κοροναϊό στην Ήπειρο μέχρι σήμερα το μεσημέρι στα νοσοκομεία της Ηπείρου, όπως έχει καταγραφεί από τη Διεύθυνση Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Ηπείρου, έχει ως εξής: 

ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ

-Tα δύο περιστατικά που είναι θετικά διαγνωσμένα, εξακολουθούν να νοσηλεύονται στη Μονάδα Αυξημένης Φροντίδας διασωληνωμένα, σε σταθερή κατάσταση. 

-Εξακολουθεί να νοσηλεύεται στη Μονάδα Λοιμωδών το θετικό κρούσμα ατόμου του υγειονομικού προσωπικού του νοσοκομείου της Πρέβεζας καθώς και το θετικό περιστατικό που διακομίσθηκε κατά τη διάρκεια της χθεσινής ημέρας από το Γενικό Νοσοκομείο Κέρκυρας.

-Έληξε η καραντίνα στην οποία είχε τεθεί η γιατρός του νοσοκομείου που είχε βρεθεί θετική. Η γιατρός είναι πολύ καλά στην υγεία της. 

-Δεν υπάρχουν αποτελέσματα για άλλα θετικά δείγματα.

ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ «ΧΑΤΖΗΚΩΣΤΑ»

-Σήμερα  στάλθηκαν δύο νέα δείγματα για εξέταση.

-Από τα δύο δείγματα που ελήφθησαν κατά τη χθεσινή ημέρα το ένα είναι αρνητικό και αναμένονται αποτελέσματα για άλλο ένα.

-Όλα τα υπόλοιπα δείγματα που ελήφθησαν τις προηγούμενες ημέρες είναι  αρνητικά .

ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΑΡΤΑΣ

-Τα δύο θετικά κρούσματα της 28/3/2020, παραμένουν σε καραντίνα στην οικία τους και παρακολουθούνται από τη Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας της Περιφερειακής Ενότητας Άρτας, σύμφωνα με τις οδηγίες του ΕΟΔΥ και της επιστημονικής επιτροπής του Νοσοκομείου. Και τα δύο άτομα είναι καλά στην υγεία τους και δεν προκύπτει ανάγκη νοσηλείας . 

-Όλες οι διαπιστωμένες επαφές των ανωτέρω, ύστερα από την ιχνηλάτηση, τέθηκαν σε κατ’ οίκον περιορισμό και παρακολουθούνται, όπως εξακολουθούν να βρίσκονται σε περιορισμό και να παρακολουθούνται και οι επαφές του θετικού κρούσματος του ηλικιωμένου, που νοσηλεύεται στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ιωαννίνων. 

-Από τα 19 δείγματα, που ελήφθησαν τις δύο προηγούμενες ημέρες,  τα εννέα είναι αρνητικά. Για τα υπόλοιπα 10 αναμένονται αποτελέσματα.

-Σήμερα στάλθηκαν επτά νέα δείγματα για εξέταση .

ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΠΡΕΒΕΖΑΣ

-Δύο αποτελέσματα από πιθανά περιστατικά προηγούμενων ημερών επέστρεψαν αρνητικά στον SARS-COV-2.

-Στο νοσοκομείο νοσηλεύονται δύο νέα πιθανά περιστατικά SARS-COV-2 και αναμένονται αποτελέσματα των σχετικών δειγμάτων.

ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΦΙΛΙΑΤΩΝ

-Σήμερα στάλθηκαν έξι νέα δείγματα για εξέταση.

-Δεν έχει διαπιστωθεί κάποιο θετικό κρούσμα από τα δείγματα τα οποία έχουν ληφθεί έως τώρα.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Μαννι πισω dodoni back Ντοτη3