Oikonomou pisoi Solarhub πίσω
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Στάση εργασίας κατά απολύσεων στα Goody’s

Εικόνα του άρθρου Στάση εργασίας κατά απολύσεων στα Goody’s
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Κύριος Τύπος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 03/08/2022, 14:43
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Το Εργατικό Κέντρο Ιωαννίνων στηρίζει τη στάση εργασίας σήμερα 3 Αυγούστου (13.00-17.00) στα Goody’s των Ιωαννίνων, ενάντια στις απολύσεις.

«Μέσα στο κατακαλόκαιρο η εργοδοσία στα GOODY’S στα Ιωάννινα προσπαθεί να ‘ξεφορτωθεί’ πρωτοπόρους εργαζόμενους που εδώ και μήνες πρωτοστατούν στο χώρο τους και απαιτούν καλύτερους όρους δουλειάς, αυξήσεις μισθών και προσλήψεις προσωπικού» αναφέρει το ΕΚΙ.

Επίσης, σε ανακοίνωσή της η Ταξική Πορεία αναφέρει μεταξύ άλλων: «Στην πόλη μας οι απολυμένοι εργαζόμενοι από τα GOODY’S και από την PIZZA FAN είναι ένα δείγμα του πως η εκάστοτε εργοδοσία λειτουργεί απέναντι στις διεκδικήσεις των εργαζομένων για τα δικαιώματα τους. Στην ίδια γραμμή λειτουργεί και ο δήμος Ιωαννιτών απολύοντας για άλλη μια φορά τις σχολικές καθαρίστριες προκηρύσσοντας προκλητικά νέες θέσεις ομηρίας των καθαριστριών. Αυτή η κατάσταση είναι το αποτέλεσμα της πολιτικής που προωθεί η κυβέρνηση και συνοψίζεται στο ‘όλα για το κεφάλαιο’».

Επίσης, το σωματείο Επισιτισμού καταγγέλλει την εταιρία ότι «αιτιολόγησε ως ‘περικοπές’ λόγω ‘ζημιών στα κέρδη’» τις απολύσεις και προσθέτει ότι «ακόμα και την περίοδο που υπήρχε αύξηση στα κέρδη ,το προηγούμενο διάστημα και χρόνια,  με την ίδια λογική δεν προχώρησε σε αυξήσεις-προσλήψεις. Αντίθετα, με τα εξαντλητικά σπαστά ωράρια, την δουλειά του ενός για να καλύψει τη δουλειά για δύο και τρείς,  έβγαζε, βγάζει και θα εξακολουθεί  να βγάζει κέρδη, στις πλάτες των εργαζομένων».

(φωτό αρχείου)

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back