Oikonomou pisoi Solarhub πίσω
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Σταθμοί Μεταφόρτωσης: «Ναι» με ενστάσεις

Εικόνα του άρθρου Σταθμοί Μεταφόρτωσης: «Ναι» με ενστάσεις
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Κύριος Τύπος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 28/07/2021, 21:39
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Ο Αναγκαστικός Σύνδεσμος Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων Ηπείρου κατά πλειοψηφία ενέκρινε τη μελέτη για τους σταθμούς μεταφόρτωσης, με κάποιες αλλαγές που έγιναν, σε σχέση με τις αρχικές μελέτες, μετά από πολλές παρατάσεις και ενστάσεις, στα συλλογικά όργανα όπου συζητήθηκε το θέμα.

Αρνητική ψήφο έδωσε ο δήμαρχος Ζίτσας Μιχάλης Πλιάκος, λέγοντας στη σχετική ανακοίνωσή του, ότι «ήρθε η ώρα ο καθένας να αναλάβει τις ευθύνες του για το κόστος που θα πληρώσουν οι Ηπειρώτες».

Ο κ. Πλιάκος στράφηκε κατά της διοίκησης του συνδέσμου, πρακτικά για την αύξηση του κόστους και τη «μεταφόρτωσή» του στους Δήμους.

Ανέφερε χαρακτηριστικά ότι επιπλέον, οι Δήμοι επιφορτίζονται με το κόστος λειτουργίας 10 επιπλέον φορτηγών του αναδόχου, όταν ήδη οι Σ.Μ.Α. στον εξοπλισμό τους διαθέτουν 12 ολοκαίνουργια φορτηγά. «Εδώ λοιπόν γεννιούνται εύλογα ερωτηματικά και απορίες που χρήζουν απαντήσεων από τους εμπλεκόμενους φορείς (Περιφέρεια, Α.Σ.Δ.Σ.Α). Άραγε δεν επαρκούν τα δώδεκα φορτηγά που είναι αγορασμένα για να καλύψουν το εξάμηνο  δοκιμαστικής και τον ένα χρόνο λειτουργίας των 7 Σ.Μ.Α.;», αναφέρει.

Αναφέρει επίσης ότι το κόστος «αποδεικνύεται περίτρανα πως ετησίως αγγίζει τα 7 εκατ. ευρώ και όχι τα 3,5 εκατ. όπως διέδιδαν ορισμένοι. Ένα κόστος που θα μπορούσε να μειωθεί αισθητά αν δινόταν η δυνατότητα σε όσους Δήμους μπορούν να λειτουργήσουν τους Σ.Μ.Α. με δικό τους προσωπικό».

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back