Oikonomou pisoi
ΕΚΛΟΓΕΣ ΣΤΗΝ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

«Στα όριά του ο βιολογικός»

Εικόνα του άρθρου «Στα όριά του ο βιολογικός»
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Κύριος Τύπος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 24/04/2019, 19:59
ΕΚΛΟΓΕΣ ΣΤΗΝ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Τις εγκαταστάσεις του Βιολογικού Καθαρισμού επισκέφθηκε κλιμάκιο της Αριστερής Παρέμβασης στα Γιάννενα, με επικεφαλής τον υποψήφιο δήμαρχο Χρήστο Πατσούρα. Συνάντησε τους εργαζόμενους και στελέχη της ΔΕΥΑΙ και συζήτησε μαζί τους.

Στις δηλώσεις, ο κ. Πατσούρας τόνισε μεταξύ άλλων ότι «παρά τις φιλότιμες προσπάθειες των εργαζόμενων, η συντήρηση είναι σε οριακή κατάσταση» λόγω έλλειψης προσωπικού και σε συνδυασμό με τη «διάλυση του μηχανουργείου του Δήμου συμπληρώνει την εικόνα σε νευραλγικές υπηρεσίες του Δήμου».

Ο κ. Πατσούρας τόνισε ότι οι ελλείψεις χρησιμοποιούνται για να παραχωρούνται δραστηριότητες του Δήμου σε ιδιώτες και πως «το καθεστώς των πενταμήνων και οκταμήνων όχι μόνο δεν αποτελεί λύση στο έλλειμμα εργατοτεχνικού προσωπικού, αλλά είναι ταυτόχρονα εξευτελιστικό για τη νεολαία και πρέπει να σταματήσει δίνοντας την θέση σε μόνιμες προσλήψεις με αξιοπρεπείς αμοιβές».

Επίσης, άσκησε κριτική στη δημοτική αρχή, λέγοντας ότι δεν υπάρχει «κανένας κεντρικός σχεδιασμός για την διαχείριση του υπολείμματος, αλλά υπάρχει ευκαιριακή διαχείριση μέσω ιδιωτών, με σοβαρό τον κίνδυνο να αποτελέσει βόμβα μόλυνσης για όλη την περιοχή που συνορεύει με μέρος του υδροφόρου ορίζοντα της πόλης».

Τόνισε ότι η λειτουργία έχει ξεπεράσει τη φέρουσα δυνατότητα της εγκατάστασης και θα έπρεπε να είχε ήδη προχωρήσει η επέκταση του βιολογικού. «Τα αφήνουμε όλα να φτάσουν στα όριά τους και μετά με την δικαιολογία του ‘κατεπείγοντος’ αρχίζει το πάρτι και τα αλισβερίσια με τους ιδιώτες» ανέφερε ο υποψήφιος δήμαρχος.

Αναφέρθηκε στους βιολογικούς εργοστασίων που «δεν είναι συνδεδεμένοι με τον βιολογικό του Δήμου αλλά ρίχνουν τα απόβλητά τους κατευθείαν στην τάφρο της Λαψίστας και στον Καλαμά» και τέλος, ότι η δημοτική αρχή «δείχνει αδιαφορία, αλλά και οι προηγούμενες,  για τις συνθήκες εργασίας των εργαζομένων στο βιολογικό. Οι εργαζόμενοι ζουν και εργάζονται σε απαράδεκτες κτιριακές συνθήκες».

«Όλες οι κυρίαρχες παρατάξεις προκαλούν τον γέλωτα όταν προβάλλουν σαν βασικά θέματα το υψηλό δήθεν μισθολογικό κόστος των εργαζομένων και την δήθεν όχι καλή απόδοσή τους» αναφέρει η ανακοίνωση της παράταξης, προσθέτοντας ότι «προετοιμάζουν την είσοδο στα ιδιωτικά κερδοσκοπικά συμφέροντα».




ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back