ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Στα Γιάννενα η επόμενη σύνοδος πρυτάνεων

Εικόνα του άρθρου Στα Γιάννενα η επόμενη σύνοδος πρυτάνεων
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Τσαντίκος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 02/05/2018, 17:44
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Η καλοκαιρινή σύνοδος των πρυτάνεων, στις 12-14 Ιουλίου, θα φιλοξενηθεί στα Γιάννενα και ενδεχομένως να είναι η τελευταία επίσημη «πράξη» της παρούσας πρυτανείας, καθότι μέσα στην εβδομάδα, θα προκηρυχτούν οι πρυτανικές εκλογές. Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι το ενιαίο ακαδημαϊκό ίδρυμα που θα προκύψει από τη συγχώνευση Πανεπιστημίου Ιωαννίνων-ΤΕΙ Ηπείρου, θα έχει για το πρώτο διάστημα, πρυτανική αρχή που κυρίως, θα έχει αναδειχθεί από το πανεπιστήμιο.

Αυτό δεν είναι παράλογο, ωστόσο το ΤΕΙ θα επιθυμούσε μια παράταση και όρους που θα εξασφαλίζουν καλύτερη εκπροσώπηση. Το υπουργείο Παιδείας πάντως δεν είναι θετικό σε παρατάσεις, κάτι που επιβεβαιώθηκε και στην πρόσφατη σύνοδο πρυτάνεων.

Ο πρύτανης του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων Γιώργος Καψάλης, συνοψίζοντας τα αποτελέσματα της συνόδου, ενημέρωσε ότι «μέσα στην εβδομάδα» θα είναι υπόψη του πανεπιστημίου (και σε δημόσια διαβούλευση) ο νόμος για τη συγχώνευση, κάτι που πάντως είναι αμφίβολο, σύμφωνα με τις τελευταίες εξελίξεις και πληροφορίες.

Ο κ. Καψάλης δήλωσε ικανοποιημένος από την εξαγγελία για τη συνέχιση του προγράμματος απόκτησης ακαδημαϊκής εμπειρίας, το οποίο θα αποκτήσει νέα μορφή και ένας διδάσκοντας, θα μπορεί να διδάξει μέχρι και τρία γνωστικά αντικείμενα. Το πρόγραμμα, παρότι έχει δώσει «ανάσα» στα ιδρύματα, δεν λύνει το βασικό ζήτημα της απουσίας διδακτικού προσωπικού.

Ο πρύτανης τόνισε επίσης ότι τα 25 εκατ. ευρώ που «έταξε» ο υπουργός Κώστας Γαβρόγλου στα πανεπιστήμια, θα εκταμιευθούν άμεσα και το φθινόπωρο, τα υπόλοιπα, μέχρι το ποσό των 34 εκατ. ευρώ που είχε υποσχεθεί στη σύνοδο του περασμένου Δεκεμβρίου.

Όσον αφορά τη σύνοδο του Ιουλίου, ο κ. Καψάλης είπε ότι τα θέματα της ατζέντας θα είναι οι συγχωνεύσεις και η λειτουργία των Ειδικών Λογαριασμών Κονδυλίων Έρευνας.

Τέλος, το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων ετοιμάζεται να αναγείρει νέα φοιτητική εστία. Έχει υποβάλλει στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων την πρόταση, με προϋπολογισμό 350.000 ευρώ.  



ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back