ΕΛΛΑΔΑ

Στα 45 τα επιβεβαιωμένα κρούσματα κοροναϊού

Εικόνα του άρθρου Στα 45 τα επιβεβαιωμένα κρούσματα κοροναϊού
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Κύριος Τύπος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 06/03/2020, 16:37
ΕΛΛΑΔΑ

Στα 45 ανήλθαν τα επιβεβαιωμένα κρούσματα κοροναϊού στην Ελλάδα, όπως ανέφερε στην ενημέρωση των ιατρικών συντακτών ο εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας, καθηγητής Λοιμωξιολογίας, Σωτήρης Τσιόδρας. Σήμερα ανακοινώθηκαν 14 νέα κρούσματα.

Μετά την ανακοίνωση αυτή, τα συνολικά κρούσματα του κοροναϊού στη χώρα μας ανήλθαν στα 45. Τα νέα κρούσματα εντοπίστηκαν ανάμεσα στους εκδρομείς από τους Αγίους Τόπους και τις επαφές τους. 

Να σημειωθεί ότι εκτός από τον 66χρονο, ο οποίος αναγνωρίστηκε ως το πρώτο κρούσμα της εκδρομής και που είναι πλέον διασωληνωμένος σε σοβαρή κατάσταση στο νοσοκομείο του Ρίο, η κατάσταση της υγείας των υπολοίπων είναι καλή καθώς εμφανίζουν σταθερή ήπια ή ελαφρά συμπτωματολογία.

Είναι εξαιρετικά σημαντικό ότι ο εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας επισήμανε ότι «δεν έχουμε ενδείξεις αυτή τη στιγμή στην Ελλάδα για μετάδοση του ιού στην κοινότητα από πηγές που δεν γνωρίζουμε. Αυτό είναι ενθαρρυντικό». Ωστόσο τόνισε ότι ο ιός συνεχίζει να μεταδίδεται κάτω από τη μύτη μας και για αυτό δεν θα πρέπει κανείς να εφησυχάζει.


Παράταση μέτρων 

Η επιτροπή των εμπειρογνώμων αποφάσισε να παρατείνει τα έκτακτα μέτρα για τους τρεις νομούς (Ηλεία, Αχαΐα, Ζάκυνθο) έως τη συμπλήρωση των δύο εβδομάδων. Παράλληλα αναστέλλονται όλες οι εκδρομές από και προς πληττόμενες περιοχές της χώρας μας, ενώ οι αθλητικοί αγώνες θα γίνουν κεκλεισμένων των θυρών. Παρατείνεται επίσης η αναστολή των εκδρομών εξωτερικού και μετά τις 13 Μαρτίου και μέχρι νεοτέρας. 

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι αυτή τη στιγμή δεν έχουμε καμία μετάδοση της νόσου που να μην είναι γνωστή η πηγή της, όπως  ξεκαθάρισε ο κ. Τσιόδρας. «Η επιδημία του φόβου είναι χειρότερη από την επιδημία του ιού» υπογράμμισε και ζήτησε από όλους να στηρίξουν το ελληνικό σύστημα υγείας.

Αναφερόμενος στα σχόλια για τον ΕΟΔΥ τόνισε πως η στρατηγική του είναι σύμφωνη με το Ευρωπαϊκό Κέντρο Ελέγχου Νοσημάτων (ECDC). του οποίου εκπρόσωποι είναι στην Ελλάδα και παρακολουθούν τη διαδικασία. 

Eξήγησε τέλος πως έχουμε αυξημένες τοπικές εξάρσεις σε παγκόσμιο επίπεδο και στόχος όλων είναι η μείωση και η πρόληψη της διασποράς. 

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back