ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Στα 2.000 ευρώ η ελάχιστη επιχορήγηση

Εικόνα του άρθρου Στα 2.000 ευρώ η ελάχιστη επιχορήγηση
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Βαρβάρα Αγγέλη
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 23/10/2020, 19:33
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Σε ακόμα περισσότερους δίνει η Περιφέρεια Ηπείρου την ευκαιρία να συμμετάσχουν στο πρόγραμμα «Ενίσχυση μικρών και πολύ μικρών επιχειρήσεων που επλήγησαν από την πανδημία του Covid-19».

Η δράση χρηματοδοτείται με 30 εκατ. ευρώ από το επιχειρησιακό πρόγραμμα «Ήπειρος 2014-2020» και ήδη «τρέχει», με καταληκτική προθεσμία υποβολής αίτησης την 4η Νοεμβρίου.

Η Ειδική Υπηρεσία Διαχείρισης του επιχειρησιακού προγράμματος εξέδωσε σήμερα την πρώτη τροποποίηση της πρόσκλησης. Η πρώτη αλλαγή αφορά το δικαίωμα σε επιχειρήσεις με μορφή κοινωνίας αστικού δικαίου και κοινωνίας κληρονόμων να υποβάλουν αίτηση.

Η δεύτερη αλλαγή είναι ιδιαίτερα σημαντική, καθώς η Περιφέρεια Ηπείρου αποφάσισε να κάνει ακόμα πιο ελαστική, μια βασική προϋπόθεση ένταξης στο πρόγραμμα. Το ελάχιστο ποσό επιχορήγησης πηγαίνει από τα 3.000 ευρώ στα 2.000 ευρώ. Σημειωτέον ότι η δημόσια χρηματοδότηση καλύπτει κεφάλαιο κίνησης ίσο με το 50% των εξόδων της επιχείρησης έτους 2019.

Με τα δεδομένα αυτά, περισσότερες επιχειρήσεις αποκτούν το δικαίωμα συμμετοχής στο πρόγραμμα. Η ανώτατη επιχορήγηση παραμένει στα 15.000 ευρώ.

Παράλληλα, η Ειδική Υπηρεσία Διαχείρισης επισημαίνει εκ νέου πως, λόγω του συνωστισμού που παρατηρήθηκε στα Πρωτοδικεία αλλά και της διαφαινόμενης αδυναμίας αυτών να ανταποκριθούν στην έγκαιρη έκδοση των ζητούμενων πιστοποιητικών, στη φάση του ελέγχου τυπικών προϋποθέσεων και πληρότητας δικαιολογητικών θα γίνεται αποδεκτή η υποβολή υπεύθυνης δήλωσης θεωρημένης για το γνήσιο της υπογραφής ή ψηφιακά υπογεγραμμένης από τον νόμιμο εκπρόσωπο της εταιρείας (εναλλακτικά θα γίνεται δεκτή και η αίτηση χορήγησης των πιστοποιητικών στο αρμόδιο Πρωτοδικείο). Τα σχετικά πιστοποιητικά θα αναζητηθούν και θα εκδοθούν πριν την ολοκλήρωση της διαδικασίας αξιολόγησης. 

Για την αποφυγή συνωστισμού στα ΚΕΠ οι υπεύθυνες δηλώσεις δύναται να εκδοθούν και να υπογραφούν ψηφιακά μέσω της ιστοσελίδας www.gov.gr.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back