Oikonomou pisoi
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Στ. Καλογιάννης για τα παραλίμνια ακίνητα

Εικόνα του άρθρου Στ. Καλογιάννης για τα παραλίμνια ακίνητα
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Βαρβάρα Αγγέλη
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 08/09/2021, 19:53
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Την απαράδεκτη κατάσταση σε ακίνητα της ΕΤΑΔ Α.Ε. που βρίσκονται στην παραλίμνια περιοχή των Ιωαννίνων «καταγγέλλει» ο βουλευτής Ιωαννίνων της ΝΔ Σταύρος Καλογιάννης.

Ο κ. Καλογιάννης κατέθεσε μάλιστα ερώτηση στη Βουλή με αποδέκτη τον υπουργό Οικονομικών Χρ. Σταϊκούρα για το εάν προτίθεται η ΕΤΑΔ ΑΕ να προβεί στις απαραίτητες ενέργειες για την αποκατάσταση του συγκεκριμένου χώρου της παραλίμνιας περιοχής των Ιωαννίνων όπως και για το ποια είναι τα σχέδια της ΕΤΑΔ για την αξιοποίηση των εν λόγω ακινήτων. Σημειωτέον ότι πρόεδρος της ΕΤΑΔ είναι ο πρώην βουλευτής Θεσπρωτίας της ΝΔ Αντώνης Μπέζας.

Στην παραλίμνια περιοχή του Αγίου Νικολάου Κοπάνων (εκεί που βρίσκεται και το εργοτάξιο του Δήμου Ιωαννιτών), υπάρχει έκταση 57 στρεμμάτων που ανήκει στην ΕΤΑΔ. Και δυστυχώς η κατάσταση που επικρατεί εκεί δεν είναι καλή. Όπως περιγράφει και ο κ. Καλογιάννης, υπάρχουν λυόμενοι οικίσκοι σε άθλια κατάσταση και γίνεται ανεξέλεγκτη απόθεση απορριμμάτων. Ο βουλευτής υπενθυμίζει δε ότι στο «άμεσο περιβάλλον αυτών των ακινήτων βρίσκονται οι αθλητικές εγκαταστάσεις της Λιμνοπούλας, μία νέα μεγάλη ξενοδοχειακή μονάδα και πολλές άλλες επιχειρήσεις» και θέτει ζήτημα δημόσιας υγείας, λαμβάνοντας υπόψη και την πανδημία.

«Η διαμορφωθείσα, εδώ και χρόνια, κατάσταση στα εν λόγω ακίνητα εγκυμονεί σοβαρούς κινδύνους για την δημόσια υγεία και την ασφάλεια των περιοίκων, ενώ απαξιώνει τις σοβαρές επενδύσεις που έχουν σχεδιαστεί ή έχουν υλοποιηθεί στην παραλίμνια περιοχή των αθλητικών καταστάσεων Λιμνοπούλας Ιωαννίνων» τονίζει.

Υπενθυμίζεται ότι στην ΕΤΑΔ Α.Ε. ανήκει και το κτίριο του παλιού Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, για το οποίο αναμένεται εδώ και μήνες η παραχώρηση στον Δήμο Ιωαννιτών.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back