Oikonomou pisoi
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Ερώτηση στη Βουλή για τα 57 στρέμματα της ΕΤΑΔ

Εικόνα του άρθρου Ερώτηση στη Βουλή για τα 57 στρέμματα της ΕΤΑΔ
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Βαρβάρα Αγγέλη
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 31/05/2022, 20:17
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Το θέμα της αξιοποίησης των ακινήτων της ΕΤΑΔ ΑΕ στην παραλίμνια περιοχή του Αγίου Νικολάου Κοπάνων, φέρνει εκ νέου στη Βουλή ο βουλευτής Ιωαννίνων της ΝΔ Σταύρος Καλογιάννης, με νέα ερώτησή προς τον υπουργό Οικονομικών.

Πρόκειται για μια έκταση 57 στρεμμάτων, που κάποτε ανήκε στο Θεραπευτήριο Χρονίων Παθήσεων Παίδων Ιωαννίνων. Όταν το Θεραπευτήριο αυτό καταργήθηκε, η έκταση πέρασε στο υπουργείο Υγείας και συγκεκριμένα στην 6η Υγειονομική Περιφέρεια, με την ΤΑΙΠΕΔ Α.Ε. και στη συνέχεια την ΕΤΑΔ (Εταιρεία Ακινήτων του Δημοσίου) Α.Ε. να αναλαμβάνει τη διαχείριση των ακινήτων.  Σε τμήμα της έκτασης αυτής είναι εγκατεστημένο το εργοτάξιο του Δήμου Ιωαννιτών. Μεταξύ Δήμου και ΕΤΑΔ υπάρχει δικαστική διαμάχη λόγω οφειλών μισθωμάτων. Πριν λίγες μέρες δε, ο Δήμος Ιωαννιτών ανακοίνωσε την επικείμενη δημοπράτηση της μελέτης-κατασκευής της του νέου εργοταξίου σε έκταση κοντά στην οδό Νιάρχου.

Είναι γεγονός ότι η όλη έκταση, δίπλα στη λίμνη, παρουσιάζει μια προβληματική κατάσταση γενικότερα.

Ο βουλευτής κ. Καλογιάννης είχε καταθέσει πριν από έναν χρόνο περίπου ερώτηση για την αξιοποίηση της έκτασης, με την ΕΤΑΔ να απαντά ότι εντός του 2022 θα απομακρυνθούν οι «αυθαίρετοι κάτοχοι» από την έκταση, ότι η έκταση θα περιφραχθεί για την αποτροπή «επανάληψης παρόμοιων φαινομένων αυθαίρετης χρήσης» και ότι «θα υπάρξει ανάκτηση του ελέγχου του συνόλου των ακινήτων» (διαβάστε εδώ).

Ο κ. Καλογιάννης επανέρχεται και ρωτά το αρμόδιο υπουργείο σε ποιες από τις προαναφερόμενες ενέργειες έχει προβεί η ΕΤΑΔ ΑΕ, προκειμένου να μπορεί να αξιοποιηθεί προς όφελος των πολιτών αυτή η παραλίμνια έκταση, ποιος είναι ο σχεδιασμός της ΕΤΑΔ για την εν λόγω έκταση και πότε αναμένεται αυτός να αρχίσει να υλοποιείται.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back