ΕΚΛΟΓΕΣ

Σπύρος Ριζόπουλος: «Μπορούν να κατεβούν μαζί οι τρεις»

Εικόνα του άρθρου Σπύρος Ριζόπουλος: «Μπορούν να κατεβούν μαζί οι τρεις»
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Τσαντίκος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 31/08/2023, 18:16
ΕΚΛΟΓΕΣ - ΕΚΛΟΓΕΣ ΣΤΗΝ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Ο Σπύρος Ριζόπουλος είχε μια ακόμα συνέντευξη Τύπου να δώσει-η της περασμένης Δευτέρας δεν ήταν η τελευταία προ «προεκλογικού χρόνου», όπως είχε ανακοινώσει.

Παρουσίασε τον «εκλεκτό» του για τη θέση του εκτελεστικού γραμματέα της Περιφέρειας Ηπείρου, αν τελικά κερδίσει τις εκλογές, τον Ηλία Πεντάζο.

Επέστρεψε όμως και στις δηλώσεις του για τον ΣΥΡΙΖΑ και το ΠΑΣΟΚ, με ακόμα πιο αιχμηρή φρασεολογία.

Μεταξύ άλλων, είπε ότι πιστεύει τόσο στη σύμπραξη των τριών παρατάξεων Καχριμάνη, Στέφου και Ζούμπα, που «μέχρι τις 23:59 έχει τη δυνατότητα και ο κύριος Ζούμπας και ο κύριος Στέφος να ενταχτεί στο ψηφοδέλτιο του κυρίου Καχριμάνη, είμαι βέβαιος ότι ο κύριος Καχριμάνης θα αναλάβει τα έξοδα των παραβόλων».

Η επιλογή του κ. Ριζόπουλου «μόνος εναντίον όλων» προκάλεσε αντιδράσεις από τις παρατάξεις που κατηγόρησε, στην προηγούμενη συνέντευξη Τύπου, λιγότερο ή περισσότερο πολιτικές.

Κατά τα λοιπά, έκανε μια από τις οικίες του «μεθερμηνεύσεις», λέγοντας ότι «δεν ζήτησε στήριξη» από τα κόμματα με τα οποία συνομίλησε, ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ, αλλά ότι όλα έγιναν για την «περιφερειακότητα» και μια σειρά άλλες επεξηγήσεις. Όπως για παράδειγμα ότι «ως η πιο φτωχή περιφέρεια καλούμαστε να συμμετέχουμε σε ένα εθνικό χρέος το οποίο δεν ανταποκρίνεται στα έξοδα τα δικά μας», μια αρκετά διεσταλμένη πολιτικά και οικονομικά ερμηνεία.

Ο κ. Ριζόπουλος είπε ότι η υλοποίηση της περιφερειακότητας απαιτεί κοινοβουλευτική εκπροσώπηση, που δεν διαθέτει, άρα μιλάει με τα κόμματα. Υπερθεμάτισε μάλιστα λέγοντας ότι «ένα πράγμα που αναδείχθηκε είναι ότι δεν έχει καταλάβει κανείς τι δουλειά κάνω και ποιος είμαι». Εξηγώντας λοιπόν, αφού δεν γίνεται κατανοητός, πρόσθεσε ότι «εγώ δεν πήγα να παντρευτώ και να πω τόσο εγώ, τόσο εσύ, τόσο αλλού να διώξουμε τον Αλέκο. Δεν με ενδιαφέρει αυτό ! Πολλές φορές να πω και κάτι έχω δει στη ζωή μου πολλές φορές το να 1 + 1 μπορεί να κάνει 31 και το 1 + 1 μπορεί να κάνει - 1 , τα μαθηματικά της εκλογικής αναμέτρησης χρήσιμα για να εκλέγουμε, δεν ήταν όμως ο στόχος της προγραμματικής σύγκλισης γι’ αυτό δεν αναφερθήκαμε ποτέ στην λέξη στήριξη. Αναφερθήκαμε σε προγραμματική σύγκλιση».

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back