ΕΛΛΑΔΑ

Σπίρτζης: Να ελεγχθούν οι πολεοδομικές άδειες

Εικόνα του άρθρου Σπίρτζης: Να ελεγχθούν οι πολεοδομικές άδειες
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Πατέλης
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 26/07/2018, 18:11
ΕΛΛΑΔΑ

Εντολή στους μηχανικούς που κάνουν αυτοψίες στις πληγείσες περιοχές να ελέγξουν στις πολεοδομίες τις άδειες όλων των κτιρίων που βρίσκονται σε απόσταση 100 μέτρων από την παραλία στις πληγείσες περιοχές έδωσε ο υπουργός Υποδομών Χρήστος Σπίρτζης. Οι μηχανικοί θα ελέγξουν τους φακέλους για διαπιστώσουν πώς δόθηκαν αυτές οι άδειες.

Παράλληλα ο αναπληρωτής υπουργός Περιβάλλοντος, Σωκράτης Φάμελλος μιλώντας στον ραδιοσταθμό «Στο Κόκκινο» τόνισε ότι «η κήρυξη της καμένης περιοχής ως αναδασωτέας είναι συνταγματική μας υποχρέωση».

Ο Σ. Φάμελος παρέθεσε, μάλιστα, τις υποχρεωτικές διαδικασίες, που έπονται των πυρκαγιών, οι οποίες προβλέπονται από πρόσφατη εγκύκλιο. Αυτές είναι:

  • Άμεση οριοθέτηση της καμένης έκταση με βάση την επεξεργασία δορυφορικών εικόνων που ήδη συλλέγονται αυτήν την εβδομάδα, για πλήρη εικόνα της περιοχής.
  • Σάρωση της περιοχής από συνεργεία Πυροσβεστικής, Αστυνομίας και υπουργείου Υποδομών, για εντοπισμό σημείων που έχουν πληγεί (κτισμάτων, οικοδομών, κατοικιών, δημόσιων κτιρίων).
  • Κήρυξη της περιοχής ως αναδασωτέας, λαμβάνοντας υπόψιν όλες τις νόμιμες πράξεις της διοίκησης.

«Πρακτικά, όποιος είχε νόμιμη κατοικία και ιδιοκτησία, άδεια από το Δασαρχείο, πράξεις χαρακτηρισμού, οικοδομική άδεια, δεν έχει κάτι να ανησυχεί. Από την άλλη πλευρά, στις υπώρειες, στα ψηλά, εκεί που πρέπει να αναγεννηθεί το δάσος για να "κρατήσει" το έδαφος και την πλημμύρα, είμαστε υποχρεωμένοι, προφανώς, να επιταχύνουμε τις διαδικασίες της δασικής αναγέννησης, δεν μπορούμε να περιμένουμε» διευκρίνησε ο αναπληρωτής υπουργός.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back