ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Σπάει το «τείχος των λεωφορείων»

Εικόνα του άρθρου Σπάει το «τείχος των λεωφορείων»
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Βαρβάρα Αγγέλη
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 09/06/2017, 02:24
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Μία από τις πιο προβληματικές καταστάσεις της πόλης, το «τείχος των λεωφορείων» στην παραλίμνια περιοχή, φαίνεται ότι οδεύει επιτέλους προς διευθέτηση. Η δημοτική αρχή Ιωαννίνων, αναγνωρίζοντας το πρόβλημα που έχει δημιουργηθεί και που κάθε άλλο παρά αναδεικνύει το παραλίμνιο μέτωπο, ενώ παράλληλα προκαλεί δυσαρέσκεια και στους Γιαννιώτες, αποφάσισε να βάλει τέλος στο παρκάρισμα των τουριστικών λεωφορείων στην επίμαχη περιοχή.

Σε συνεδρίασή της, η επιτροπή ποιότητας ζωής του Δήμου Ιωαννιτών, με πρόεδρο τον αντιδήμαρχο Νίκο Γκόλα, πήρε την απόφαση να ορίσει τέσσερα σημεία αποβίβασης-επιβίβασης των επισκεπτών, με τη στάθμευση των λεωφορείων να ορίζεται παράλληλα σχεδόν στις δύο άκρες του αστικού παραλίμνιου μετώπου: στη λεωφόρο Γεννηματά και σε χώρο στον Άγιο Νικόλαο Κοπάνων. Η λεωφόρος Γεννηματά είχε οριστεί ως σημείο παρκαρίσματος των τουριστικών λεωφορείων και παλιότερα –μάλιστα υπάρχει ακόμα σχετική πινακίδα (αν και γεμάτη με αυτοκόλλητα) στην περιοχή της Σκάλας.

Όσον αφορά τα σημεία αποβίβασης-επιβίβασης, σήμερα υπάρχει μόνο ένα: αυτό κοντά στα καραβάκια. Με την απόφασή της, η επιτροπή ποιότητας ζωής έρχεται να ορίσει άλλα τρία –ένα κοντά στο «Δώδεκα», ένα στα παλιά σφαγεία και ένα στη λεωφόρο Παπανδρέου, το οποίο θα εξυπηρετεί όσα λεωφορεία έρχονται από το Σπήλαιο Περάματος.

Στα της επιτροπής ποιότητας ζωής, η απόφαση πάντως δεν ήταν ομόφωνη. Το μοναδικό «όχι» δεν ήρθε από κάποιο μέλος της αντιπολίτευσης, αλλά από το μελος της επιτροπης, την αντιδήμαρχο Πρασίνου Ελένη Βασιλείου, η οποία τον τελευταίο καιρό διεκδικούσε να έχει έναν καθοριστικό ρόλο στην όλη υπόθεση.

Αναμφίβολα, η απόφαση της επιτροπής αποτελεί ένα πρώτο ουσιαστικό βήμα διαχείρισης της υπάρχουσας κατάστασης. Σημαντικό ρόλο στα όποια επόμενα βήματα για την καλύτερη δυνατή διοχέτευση των τουριστικών λεωφορείων αλλά και γενικότερα των οχημάτων στο παραλίμνιο μέτωπο -κι όχι μόνο- αναμένεται να έχει το σχέδιο βιώσιμης αστικής κινητικότητας για το οποίο ο διαγωνισμός βρίσκεται σε εξέλιξη.

Προς το παρόν, σημασία έχει η πιστή εφαρμογή της απόφασης για τα σημεία αποβίβασης-επιβίβασης των επισκεπτών και το πάρκινγκ των λεωφορείων, δεδομένου ότι στο παρελθόν ανάλογη προσπάθεια δεν είχε και την καλύτερη τύχη. Βέβαια, πρέπει να προηγηθεί πρώτα η σχετική απόφαση από το δημοτικό συμβούλιο της πόλης.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back