Oikonomou pisoi
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Σπ. Ριζόπουλος: «Υποκριτικό το ενδιαφέρον του περιφερειάρχη»

Εικόνα του άρθρου Σπ. Ριζόπουλος: «Υποκριτικό το ενδιαφέρον του περιφερειάρχη»
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Βαρβάρα Αγγέλη
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 25/06/2020, 18:12
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Την «πατρότητα» των θεμάτων που συζητούνται αύριο στη συνεδρίαση του περιφερειακού συμβουλίου Ηπείρου διεκδίκησε ο επικεφαλής της παράταξης «Ορίζοντες Ηπείρου» Σπύρος Ριζόπουλος σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε σήμερα.

«Υλοποιούμε την πολιτική μας με άλλον περιφερειάρχη…» είπε χαρακτηριστικά.

Η πιο σκληρή κριτική του κ. Ριζόπουλου επικεντρώθηκε στην υπόθεση του μεγάλου αιολικού πάρκου στο Περιστέρι, για το οποίο υπενθύμισε ότι «πρώτος άνοιξε το θέμα των αιολικών πάρκων στο Μέτσοβο». Αναφέρθηκε δε σε μια σειρά από έγγραφα και αποφάσεις δημόσιων υπηρεσιών που αποδεικνύουν ότι η περιφερειακή αρχή γνώριζε ή όφειλε να γνωρίζει εδώ και δύο χρόνια τουλάχιστον (διαβάστε εδώ).

«Τι είναι χειρότερο, ότι γνώριζε ο κ. Καχριμάνης ή ότι δεν γνώριζε, γιατί θα είναι δύσκολο πλέον να πιει καφέ στο Μέτσοβο μετά από αυτές τις εξελίξεις…» είπε με νόημα.

 Αφού υποστήριξε ότι η αυριανή συνεδρίαση του περιφερειακού συμβουλίου με το συγκεκριμένο θέμα στην ημερήσια διάταξη «είναι ουσιαστικά χωρίς περιεχόμενο και με μοναδικό σκοπό την προβολή του υποκριτικού ενδιαφέροντος του Μετσοβίτη Περιφερειάρχη για τον τόπο του…», ανακοίνωσε ότι η παράταξή του θα απέχει από τη συζήτηση του συγκεκριμένου θέματος.

Στη συνέχεια, καυτηρίασε την αυριανή εισήγηση του κ. Καχριμάνη για τα αιολικά πάρκα στην Ήπειρο (σ.σ. η εισήγηση έχει σταλεί στις παρατάξεις), με την οποία προτείνεται μεταξύ άλλων να μη αδειοδοτούνται αιολικά πάρκα εντός Natura, όπως και να υπάρχει συγκατάθεση των τοπικών κοινωνιών στις αδειοδοτήσεις. Ο κ. Ριζόπουλος έκανε λόγο για εισήγηση «πρωτοετούς φοιτητή του Πολυτεχνείου». Βέβαια, οι προτάσεις του κ. Καχριμάνη δεν απέχουν πολύ από τα αποτελέσματα μιας έρευνας που είχε κάνει το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων (διαβάστε εδώ).

Ο κ. Ριζόπουλος επικαλέστηκε και τις δηλώσεις του βουλευτή Ιωαννίνων της ΝΔ Σταύρου Καλογιάννη περί της ύπαρξης του ειδικού χωροταξικού πλαισίου για τις ΑΠΕ από το 2008, για το οποίο όμως υπήρχαν πολλές καταγγελίες από φορείς κατοίκων και οργανώσεων στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

Στην ατζέντα της συνέντευξης Τύπου, μπήκαν και τα δύο πάρκα –αγροτικής καινοτομίας και υψηλής τεχνολογίας και έρευνας-, τα οποία η περιφερειακή αρχή θέλει να δημιουργήσει. Για το πάρκο αγροτικής οικονομίας είπε ότι πρόκειται για μια ιδέα της παράταξής του που παρουσιάστηκε πριν από λίγες εβδομάδες. «Βάπτισαν το κτηνοτροφικό πάρκο, πάρκο αγροτικής καινοτομίας» είπε.

Όσο για το πάρκο υψηλής τεχνολογίας και έρευνας, αναφέρθηκε στις επιστολές που είχε στείλει ο ίδιος στην κυβέρνηση, και στον πρωθυπουργό, μετά από συνάντηση που είχε με τον γενικό διευθυντή της P&I. «Εκ των υστέρων, υπήρξε το ενδιαφέρον του περιφερειάρχη και άλλων τοπικών παραγόντων», υποστήριξε ο κ. Ριζόπουλος τονίζοντας πως «δεν υπάρχει το πλαίσιο αναγνώρισης της πολιτικής πρότασης και η μεγαλοψυχία ότι δρομολογήθηκε από την αντιπολίτευση το θέμα».

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back