Oikonomou pisoi
ΕΚΛΟΓΕΣ ΣΤΗΝ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Σπ. Ριζόπουλος: «Πώς θα άλλαζα εγώ τον οδοφωτισμό»

Εικόνα του άρθρου Σπ. Ριζόπουλος: «Πώς θα άλλαζα εγώ τον οδοφωτισμό»
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Βαρβάρα Αγγέλη
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 03/04/2019, 18:02
ΕΚΛΟΓΕΣ ΣΤΗΝ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Τη δική του πρόταση για τον οδοφωτισμό «όλων των δρόμων της Ηπείρου» καταθέτει με ανακοίνωσή του ο υποψήφιος περιφερειάρχης Ηπείρου Σπύρος Ριζόπουλος, με αφορμή «τους προεκλογικούς πανηγυρισμούς για την έγκριση από τη Διυπουργική Επιτροπή ΣΔΙΤ πρότασης της απερχόμενης περιφερειακής αρχής».

Καταρχήν, ο κ. Ριζόπουλος αναφέρει ότι το έργο της αντικατάστασης λαμπτήρων στο εθνικό και οδικό δίκτυο της Περιφέρειας Ηπείρου, με προϋπολογισμό 5,3 εκατ. ευρώ, θα χρειαστεί τουλάχιστον δύο χρόνια για να υλοποιηθεί, ενώ θέτει και το ζήτημα της (οικονομικής) συμμετοχής της Περιφέρειας Ηπείρου στη ΣΔΙΤ. «Δυστυχώς, ακόμη μια φορά, πανηγυρίζουν μόνο για τις εντυπώσεις χωρίς καν να έχουν προοπτική εκτέλεσης του έργου, ενώ η επίλυση του ζητήματος είναι εξαιρετικά απλή, γρήγορη και κυρίως ανέξοδη» αναφέρει.

Ποιος είναι ο τρόπος που προτείνει ο υποψήφιος περιφερειάρχης. «Αυτή τη στιγμή όλες οι εταιρείες παροχής υπηρεσιών ενέργειας αναλαμβάνουν -απλώς και μόνο με τη σύμβαση χρήσης ρεύματος- το κόστος της αντικατάστασης των λαμπτήρων. Και αυτό ενσωματώνεται στο κόστος του λογαριασμού που έτσι κι αλλιώς είναι μειωμένος. Αυτό σημαίνει ότι η αντικατάσταση μπορεί να γίνει δωρεάν, χωρίς κόστος για τον προϋπολογισμό της Περιφέρειας και με ευθύνη του παρόχου. Τόσο απλά και γρήγορα. Με μία και μόνη διαγωνιστική διαδικασία σε ελάχιστο χρόνο σε σχέση με τον παραδοσιακό τρόπο» επισημαίνει…  Στην ουσία αυτό που υποστηρίζει ο κ. Ριζόπουλος, είναι η Περιφέρεια Ηπείρου να πάει την ηλεκτροδότηση σε άλλον πάροχο, πέραν της ΔΕΗ.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back