ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Περιφέρεια Ηπείρου: «Ένα εμβληματικό έργο» ο οδοφωτισμός

Εικόνα του άρθρου Περιφέρεια Ηπείρου: «Ένα εμβληματικό έργο» ο οδοφωτισμός
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Βαρβάρα Αγγέλη
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 02/04/2019, 19:18
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Την ικανοποίησή της για την έγκριση από τη Διυπουργική Επιτροπή ΣΔΙΤ του έργου οδοφωτισμού (διαβάστε περισσότερα εδώ) εκφράζει η Περιφέρεια Ηπείρου. Ο προϋπολογισμός του έργου ανέρχεται σε 5,3 εκατ. ευρώ και αφορά την αντικατάσταση 8.500 φωτιστικών σωμάτων παλαιάς τεχνολογίας με σύγχρονα  συστήματα τεχνολογίας τύπου LED, σε όλο το μήκος του εθνικού και επαρχιακού δικτύου, τη συντήρηση-αντικατάσταση ιστών φωτισμού, καθώς και την αντικατάσταση ηλεκτρομηχανολογικού εξοπλισμού.  

Σε ανακοίνωση της Περιφέρειας Ηπείρου, η οποία κάνει λόγο για ένα «εμβληματικό έργο», φιλοξενείται δήλωση της Τατιάνας Καλογιάννη. Μάλιστα, η Περιφέρεια «υπενθυμίζει» ότι η κ. Καλογιάννη, που με την ιδιότητα της αντιπεριφερειάρχη είχε αναλάβει τον συντονισμό του έργου, είναι πλέον υποψήφια δήμαρχος Ιωαννίνων.

Σε δήλωσή της λοιπόν κάνει λόγο για «μια επίπονη αλλά συστηματική δουλειά που επιβραβεύεται, με τη θεσμική και οικονομική θωράκιση ενός καινοτόμου έργου μέσω του μηχανισμού ΣΔΙΤ, αλλά και της αρωγής της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων, ώστε να εκτελεστεί ένα άρτιο έργο αστικού οδοφωτισμού που πρωτίστως θα παρέχει ασφάλεια και οδηγική άνεση στους κατοίκους και στους επισκέπτες της Ηπείρου».

Στην ίδια ανακοίνωση, σε αρκετά πανηγυρικό κλίμα, αναφέρεται ότι η «Περιφέρεια Ηπείρου επιτυγχάνει για πρώτη φορά για τα ελληνικά δρώμενα την υλοποίηση έργου εξοικονόμησης ενέργειας με την αντικατάσταση φωτιστικών σωμάτων τύπου LED, μέσω της διαδικασίας Συμπράξεων Δημοσίου-Ιδιωτικού Τομέα (ΣΔΙΤ)». Επιπλέον, σημειώνεται ότι η μοναδικότητα του έργου έγκειται αφενός μεν στην υλοποίησή του μέσω του μηχανισμού ΣΔΙΤ («ως το πρώτο έργο που υλοποιείται με τη μορφή αυτή») και αφετέρου στο γεγονός ότι η τεχνική υποστήριξη για την ωρίμανση του έργου προέρχεται από επιχορήγηση της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων (ΕΤΕπ).

Υπενθυμίζεται ότι πριν από λίγες μέρες, ο Δήμος Ιωαννιτών ενέκρινε έργο αντικατάστασης των λαμπτήρων με συστήματα τύπου led, όπως και αναβάθμισης του όλου δικτύου, με προϋπολογισμό 3 εκατ. ευρώ, ένα κονδύλιο που προέρχεται από ιδίους πόρους (μέσω των ανταποδοτικών τελών).

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Μαννι πισω dodoni back