Oikonomou pisoi
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Σπ. Ριζόπουλος: Από την περιφερειακότητα μέχρι τη λίμνη

Εικόνα του άρθρου Σπ. Ριζόπουλος: Από την περιφερειακότητα μέχρι τη λίμνη
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Βαρβάρα Αγγέλη
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 03/01/2019, 22:41
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Με τον δήμαρχο Ιωαννίνων Θωμά Μπέγκα είχε σήμερα το πρωί συνάντηση ο υποψήφιος περιφερειάρχης Ηπείρου Σπύρος Ριζόπουλος, στο πλαίσιο του κύκλου επαφών που ξεκίνησε με τους δημάρχους.

Ο κ. Ριζόπουλος, όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωσή του, στάθηκε στα περί περιφερειακότητας, προσθέτοντας ότι «ως νέος περιφερειάρχης θα μεριμνήσω για τη δημιουργία επιτροπής παρακολούθησης έργου η οποία θα συνεδριάζει κάθε τρεις μήνες με τη συμμετοχή όλων των δημάρχων προκειμένου να έχουν όλοι συμμετοχή στις αποφάσεις και επίσης την ίδια συνολική εικόνα του τι θα συμβαίνει στην περιφέρεια της Ηπείρου».

Με αφορμή και την επίσκεψη στον δήμαρχο Ιωαννίνων, ο κ. Ριζόπουλος έθεσε σε προτεραιότητα τη λίμνη Παμβώτιδα, χωρίς όμως να πει επί της ουσίας κάτι συγκεκριμένο. Αντιθέτως, στην ανακοίνωσή του, καταθέτει αρκετά ασαφείς και γενικόλογες «προτάσεις», όπως «η αντιμετώπιση του προβλήματος της λίμνης ξεκινά περιβαλλοντικά από τον Αώο μέχρι τη Σαγιάδα». Δεύτερη πρόταση, η επίλυση του ζητήματος των λυμάτων και τρίτη η αποσαφήνιση του ζητήματος των… περιττών επιχωματώσεων. Και βέβαια, από τις «προτάσεις» του δεν θα μπορούσαν να λείψουν τα περί τουριστικής ανάπτυξης της λίμνης. Μια τελευταία του «πρόταση», αφορά την εξεύρεση εναλλακτικών τρόπων πρόσβασης στο Νησί πέραν των πλοιαρίων. Προφανώς ο κ. Ριζόπουλος δεν εννοεί το κολύμπι… Η τοποθέτησή του αυτή παραπέμπει σε παλιότερη πρόταση περί πεζογέφυρας που θα συνδέει το Νησί με την Ντραμπάτοβα.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back