Oikonomou pisoi
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Σκουπίδια από την Πελοπόννησο;

Εικόνα του άρθρου Σκουπίδια από την Πελοπόννησο;
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Βαρβάρα Αγγέλη
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 15/07/2020, 00:19
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Κανένα επίσημο αίτημα δεν έχει φτάσει στον Φορέα Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων (ΦοΔΣΑ) Ηπείρου, σύμφωνα με τη διοίκηση, για τη μεταφορά απορριμμάτων από την Πελοπόννησο στο εργοστάσιο επεξεργασίας απορριμμάτων, στο Ελευθεροχώρι Δωδώνης, το οποίο διαχειρίζεται η «Αειφορική Ηπείρου», θυγατρική εταιρία της ΤΕΡΝΑ.

Το ενδιαφέρον είναι ότι τα περί προσωρινής μεταφοράς απορριμμάτων από την Πελοπόννησο στην Ήπειρο, δεν τα έθεσε –δημόσια τουλάχιστον- κάποιο πολιτικό πρόσωπο, όπως για παράδειγμα ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου, αλλά ο γενικός διευθυντής της «ΤΕΡΝΑ Ενεργειακή» Γ. Αγραφιώτης σε συνέντευξή του στο τηλεοπτικό κανάλι best της Καλαμάτας (δείτε εδώ τις δηλώσεις), μετά από εμπλοκή που υφίσταται με ανάλογο της Ηπείρου εργοστάσιο στην Τρίπολη. «Η μονάδα της Ηπείρου είναι στη διάθεση δήμων της Πελοποννήσου που πραγματικά ασφυκτιούν να μεταφέρουν εκεί απορρίμματα για ένα μικρό χρονικό και περιορισμένο διάστημα εννοείται, εφόσον υπάρξει και η έγκριση του ΦοΔΣΑ της Ηπείρου» τόνισε ο κ. Αγραφιώτης.

Ο ΦοΔΣΑ Ηπείρου άφησε πάντως, σε πρώτη φάση, ανοιχτό το ενδεχόμενο να αποδεχτεί κάτι τέτοιο, εφόσον υπάρξουν οι κατάλληλες συνθήκες και η τήρηση διάφορων όρων. Η σύμφωνη γνώμη του ΦοΔΣΑ αποτελεί απαραίτητη προϋπόθεση για μια τέτοια «υποδοχή». 

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back