ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Σίτιση τέλος στη Δομπόλη

Εικόνα του άρθρου Σίτιση τέλος στη Δομπόλη
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Τσαντίκος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 15/02/2021, 09:55
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του συλλόγου Οικοτρόφων Φοιτητικής Εστίας Ιωαννίνων στη Δομπόλη, το εστιατόριο της εστίας έκλεισε και πλέον, η σίτιση γίνεται μόνο στη φοιτητική λέσχη, στη Δουρούτη.

Μάλιστα, αναφέρουν ότι όπως ενημερώθηκαν, «σταμάτησε η παρασκευή φαγητού στη λέσχη που στεγάζεται στο κτίριο των Εστιών λόγω έλλειψης της σχετικής άδειας».

Βέβαια, το εστιατόριο των εστιών ήταν ένα από τα παλιότερα φοιτητικά στην πόλη, με λειτουργία άνω των 30 χρόνων…

Οι φοιτητές-τριες κατηγορούν το ΙΝΕΔΙΒΙΜ που διαχειρίζεται τις εστίες, ότι με αυτό τον τρόπο, «προσπαθεί να ώστε να εξασφαλιστεί η δράση του ιδιωτικού κεφαλαίου στις εστίες μας χωρίς αντίδραση από τη πλευρά των εστιακών φοιτητών».

Υπενθυμίζουν τις διάφορες παρεμβάσεις που επιχείρησε ο εργολάβος-ανάδοχος της σίτισης, με απολύσεις εργαζόμενων, μείωση προμηθειών, μικρότερες μερίδες, μικρότερη διαθεσιμότητα κ.α.

Τότε, με κινητοποιήσεις που έγιναν, οι διαχειριστές υποχρεώθηκαν να αλλάξουν εργολάβο.

«Την κατάσταση αυτή, ακολούθησε ενα αλισβερίσι ανάθεσης και ύστερα παραίτησης πλήθους εργολαβιών που μας έφερε αντιμέτωπους με μια δυσμενή κατάσταση ως προς το να μην γνωρίζουμε εάν θα μας παρέχεται φαγητό την επόμενη μέρα».

«Για εμάς αυτές οι μεθοδεύσεις του ΙΝΕΔΙΒΙΜ δεν είναι πρωτόγνωρες ούτε περιορίζονται στη περιοχή των Ιωαννίνων. Πολλές εστίες αντιμετωπίζουμε εδώ και αρκετό καιρό  υλικοτεχνικά προβλήματα λόγω της υποχρηματοδότησης απο το ίδρυμα. είναι λοιπόν ηλίου φαεινότερον ότι οι επιδιώξεις του ιδρύματος εντάσσονται σε μια συνολικότερη πολιτική που ακολουθείται από τις εκάστοτε κυβερνήσεις εις βάρος των κατώτερων κοινωνικών στρωμάτων, στο οποίο ανήκουμε και εμείς» αναφέρουν οι φοιτητές-τριες και ζητούν μεταξύ άλλων την άμεση επαναλειτουργία του εστιατορίου με όλα τα προβλεπόμενα, καμία ιδιωτικοποίηση δραστηριότητας ή απόλυση εργαζόμενου, δημόσια και δωρεάν υγεία-παιδεία.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back