ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Σιαράβα: ενόψει πεζοδρομήσεων

Εικόνα του άρθρου Σιαράβα: ενόψει πεζοδρομήσεων
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Βαρβάρα Αγγέλη
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 02/11/2020, 17:55
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Οκτώ μήνες μετά τον διαγωνισμό, το έργο της διαμόρφωσης και της πεζοδρόμησης οδών στην περιοχή Σιαράβα του ιστορικού κέντρου των Ιωαννίνων ετοιμάζεται για υπογραφές. Η Ειδική Υπηρεσία Διαχείρισης του επιχειρησιακού προγράμματος «Ήπειρος 2014-2020» έδωσε τη σύμφωνη γνώμη της για το σχέδιο σύμβασης και τη διαδικασία ανάθεσης του έργου από τον Δήμο Ιωαννιτών.

Το έργο εντάχθηκε το καλοκαίρι του 2019 στο επιχειρησιακό πρόγραμμα «Ήπειρος 2014-2020» με προϋπολογισμό 2,2 εκατ. ευρώ. Μετά τον διαγωνισμό που έγινε, ανάδοχος αναδείχτηκε η κοινοπραξία «ΜΟΡΦΑ Α.Ε.-ΕΛΙΚΑ ΑΤΕ», που κατέθεσε μια οικονομική προσφορά έναντι 961.537 ευρώ.

Σύμφωνα με τη μελέτη του Δήμου Ιωανιτών, οι οδοί που θα γίνουν πεζόδρομοι, είναι: Κ. Ράπτη, Αετοράχης, Απ. Αρσάκη, πάροδος Απ. Αρσάκη, Αγγελικής Κομνηνής, Ψαλίδα, α' πάροδος Αετοράχης (στα «Ναυτάκια), β’ πάροδος Αετοράχης, γ’ πάροδος Αετοράχης (αδιέξοδο), τα πλατώματα στα «Ναυτάκια», στη «Σκάλα».

Οι οδοί που διαμορφώνονται σε ήπιας κυκλοφορίας, είναι: Ζαλοκώστα, Δημάρχου Ιωαννίδου και Άννης Κομνηνής. Tρεις οδοί οι οποίες είναι και οι βασικές στις οποίες κινούνται σήμερα αυτοκίνητα.

Περιλαμβάνονται δε και εργασίες συμπλήρωσης του δικτύου αποχέτευσης ομβρίων υδάτων όπως και κατασκευής δικτύου υποδομής οπτικών ινών. Ο φωτισμός που θα τοποθετηθεί, θα είναι τεχνολογίας LED και θα ελέγχεται με σύστημα τηλεδιαχείρισης.

 Στο επιχειρησιακό πρόγραμμα «Ήπειρος 2014-2020» έχουν ενταχθεί δύο ακόμη παρεμβάσεις στην περιοχή: η μία αφορά την υπογειοποίηση των δικτύων της ΔΕΗ, με προϋπολογισμό 226.000 ευρώ, και η άλλη την προμήθεια και τοποθέτηση συστημάτων υπόγειας αποθήκευσης απορριμμάτων, με προϋπολογισμό 297.600 ευρώ

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back