ΕΛΛΑΔΑ

Σήμερα η εκλογή του νέου προέδρου της Βουλής

Εικόνα του άρθρου Σήμερα η εκλογή του νέου προέδρου της Βουλής
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Κύριος Τύπος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 18/07/2019, 12:41
ΕΛΛΑΔΑ

Για τις 10.30 σήμερα το πρωί έχει προγραμματιστεί να ξεκινήσει η διαδικασία εκλογής του προέδρου της Βουλής, όπου αναμένεται να ψηφιστεί ο βουλευτής Ιωαννίνων, Κώστας Τασούλας. Θα ακολουθήσει η προγραμματική ομιλία του νέου προέδρου και η τελετή παράδοσης-παραλαβής.

Τον Κωνσταντίνο Τασούλα θα ψηφίσει, όχι μόνο η Κοινοβουλευτική Ομάδα της ΝΔ, αλλά την εκλογή του θα στηρίξουν και κόμματα της αντιπολίτευσης, αφού ήδη σχετική δήλωση έχουν κάνει ο ΣΥΡΙΖΑ και το ΚΙΝΑΛ.

Μετά την εκλογή του προέδρου της Βουλής θα ακολουθήσει νέα συνεδρίαση για την εκλογή των αντιπροέδρων. 

Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά μέχρι στιγμής, η ΝΔ θα προτείνει ως αντιπροέδρους της Βουλής τους κ.κ. Νικήτα Κακλαμάνη, Θανάση Μπούρα και Χαράλαμπο Αθανασίου. Ο ΣΥΡΙΖΑ θα προτείνει τον Δημήτρη Βίτσα. Το ΚΙΝΑΛΛ θα προτείνει αντιπρόεδρο τον Οδυσσέα Κωνσταντινόπουλο και το ΚΚΕ τον Γιάννη Λαμπρούλη.

Χθες έγινε η ορκωμοσία των μελών της νέας Βουλής. Στην νέα κατανομή των εδράνων, τις παραδοσιακές τους θέσεις διατηρούν οι βουλευτές της ΝΔ και του ΚΚΕ. 

Αντίθετα στα κεντρικά έδρανα και μπροστά θα βρίσκεται η κοινοβουλευτική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ ως αξιωματική αντιπολίτευση, ενώ σε μπροστινά έδρανα μεταξύ ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ θα βρίσκεται το ΚΙΝΑΛ. Στην θέση των παλιών εδράνων του ΚΙΝΑΛ (κεντρικά και πίσω) θα εγκατασταθεί η Ελληνική Λύση ενώ στα πρώην έδρανα του Ποταμιού το Μέρα25.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back