ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Σεμινάριο για την παιδική προστασία

Εικόνα του άρθρου Σεμινάριο για την παιδική προστασία
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Βαρβάρα Αγγέλη
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 12/11/2018, 17:21
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Ένα σεμινάριο με θέμα την αποϊδρυματοποίηση και την παιδική προστασία διοργανώνεται στις 12 και 13 Νοεμβρίου στις εγκαταστάσεις του Παραρτήματος ΑμεΑ Ιωαννίνων από το Κέντρο Κοινωνικής Πρόνοιας Περιφέρειας Ηπείρου, σε συνεργασία με την οργάνωση Lumos (https://www.wearelumos.org).

Πέραν των νέων επιστημονικών δεδομένων, παρουσιάζονται και πρακτικές από άλλες χώρες, όπως η Τσεχία. Εισηγήτριες είναι η Petra Kačírková, διευθύντρια της Lumos στην Τσεχία και διαχειρίστρια της οργάνωσης στην Ελλάδα, και οι κοινωνικοί λειτουργοί Alena Svobodová και Hana Solařová από την Τσεχία, όπως και η Ανθή Βασιλακάκου, κοινωνική λειτουργός από το Ινστιτούτο Υγείας του Παιδιού.

Το σεμινάριο παρακολουθούν εργαζόμενοι του Κέντρου Κοινωνικής Πρόνοιας Περιφέρειας Ηπείρου καθώς και εργαζόμενοι κοινωνικών υπηρεσιών φορέων της περιοχής. Η διοίκηση του Κέντρου Κοινωνικής Πρόνοιας με ανακοίνωσή της ευχαριστεί τους εργαζόμενους που ανταποκρίθηκαν στην πρόσκληση συμμετοχής στο σεμινάριο. «Το ζητούμενο της παιδικής προστασίας μάς αφορά όλους και χαιρόμαστε ιδιαιτέρως για αυτή τη διάθεση της συμμετοχής. Στόχος του Κέντρου είναι η ενημέρωση του προσωπικού του καθώς και ο δημόσιος διάλογος με στόχο να αναδεικνύονται, κι όχι να αποκρύπτονται τα προβλήματα. Μόνο έτσι μπορούν να βρεθούν λύσεις και να αντιμετωπιστούν πιο αποτελεσματικά οι κοινωνικές ανάγκες» σημειώνει στην ανακοίνωσή της.  

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back