Oikonomou pisoi Solarhub πίσω
ΚΟΣΜΟΣ

Σεισμός 7,1 Ρίχτερ στο Μεξικό (upd)

Εικόνα του άρθρου Σεισμός 7,1 Ρίχτερ στο Μεξικό (upd)
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Πατέλης
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 20/09/2017, 02:49
ΚΟΣΜΟΣ

Την επέτειο του θανατηφόρου σεισμού του 1985 (είχαν χάσει τη ζωή τους 10.000 άνθρωποι), το Μεξικό ταρακουνήθηκε και πάλι από έναν ισχυρό σεισμό  μεγέθους 7,1 της κλίμακας Ρίχτερ, ο οποίος προκάλεσε συναγερμό σε όλη την πρωτεύουσα. 

Νέος τραγικός απολογισμός ανεβάζει τους νεκρούς στους 224, σύμφωνα με όσα ανακοίνωσε ο υπουργός Εσωτερικών Μιγκέλ Άχελ Οσόριο Τσονγκ.

Τουλάχιστον 21 παιδιά έχασαν τη ζωή τους και άλλα περίπου 20 αγνοούνται μετά την κατάρρευση του σχολείου τους στο Μεξικό εξαιτίας του ισχυρού σεισμού. 

Ο σεισμός προκάλεσε την κατάρρευση δεκάδων κτιρίων, συμπεριλαμβανομένων τουλάχιστον 44 στην πυκνοκατοικημένη πρωτεύουσα, όπου σωστικά συνεργεία αναζητούν επιζώντες στα συντρίμμια. 

Σύμφωνα με την Πολιτική Προστασία, ο πιο βαρύς απολογισμός του χθεσινού σεισμού καταγράφηκε στην Πολιτεία Μορέλος, όπου οι νεκροί είναι 55. Η πρωτεύουσα μετράει 49 νεκρούς, η Πολιτεία Πουέμπλα 32, η Πολιτεία του Μεξικού 10 και η Πολιτεία Γκερέρο 3.

Επίκεντρο της σεισμικής δόνησης ήταν 8 χιλιόμετρα νοτιοανατολικά του Ατενσίνγκο στην πολιτεία Πουέμπλα (κεντρικά) και βάθος 51 χλμ. και έγινε αισθητός στην Πόλη του Μεξικού.

Πολλά κτίρια υπέστησαν ζημιές ενώ τουλάχιστον ένα κατέρρευσε. Το Associated Press μετέδωσε ότι στην πόλη το Μεξικού χιλιάδες άνθρωποι βγήκαν στους δρόμους σε κατάσταση πανικού.

Ο δήμαρχος της Πόλης του Μεξικού δήλωσε ότι άνθρωποι έχουν παγιδευτεί εντός αρκετών κτιρίων που έχουν τυλιχτεί στις φλόγες, έπειτα από το χτύπημα του εγκέλαδου.

Οι κάτοικοι στις πόλεις εκκένωσαν με κάθε τρόπο τα κτίρια, ενώ εθελοντές ξεκίνησαν ήδη να αναζητούν εγκλωβισμένους σε κτίρια που έχουν καταρρεύσει.

Πριν δύο εβδομάδες ισχυρός σεισμός 8,1 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ έπληξε το Μεξικό, σκοτώνοντας τουλάχιστον 98 άτομα.


ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back