ΕΠΙΣΤΗΜΗ-LIFE

Σειρά της Google να αναβαθμίσει τα μοντέλα τεχνητής νοημοσύνης

Εικόνα του άρθρου Σειρά της Google να αναβαθμίσει τα μοντέλα τεχνητής νοημοσύνης
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Κύριος Τύπος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 15/05/2024, 12:06
ΕΠΙΣΤΗΜΗ-LIFE

Η Google χρησιμοποίησε το ετήσιο συνέδριο προγραμματιστών της για να παρουσιάσει αυτό που η εταιρεία αποκαλεί τα ελαφρύτερα και πιο αποδοτικά μοντέλα τεχνητής νοημοσύνης της.

Την Τρίτη, η εταιρεία ανακοίνωσε το Gemini 1.5 Flash, τη νεότερη προσθήκη στη σειρά Gemini, που σύμφωνα με ανάρτηση στο blog της μπορεί να συνοψίζει γρήγορα συνομιλίες, να βάζει λεζάντες σε εικόνες και βίντεο και να εξάγει δεδομένα από μεγάλα έγγραφα και πίνακες.

Η αποκάλυψη έρχεται καθώς οι εταιρείες τεχνολογίας εστιάζουν ολοένα και περισσότερο την ανάπτυξη των προϊόντων τους γύρω από τη γενεσιουργό τεχνητή νοημοσύνη, η οποία έχει ιδιαίτερη σημασία για τη Google, επειδή τα νέα εργαλεία δίνουν στους καταναλωτές πιο προηγμένους και δημιουργικούς τρόπους πρόσβασης σε διαδικτυακές πληροφορίες σε σύγκριση με την παραδοσιακή αναζήτηση στο διαδίκτυο.

Η OpenAI εγκαινίασε τη Δευτέρα ένα νέο μοντέλο τεχνητής νοημοσύνης και μια έκδοση του ChatGPT για υπολογιστές γραφείου, μαζί με ένα νέο περιβάλλον εργασίας χρήστη. Το νέο μοντέλο, που ονομάζεται GPT-4o, είναι δύο φορές πιο γρήγορο από το GPT-4 Turbo και έχει το μισό κόστος, δήλωσε η εταιρεία.

Η Google ανακοίνωσε πρόσφατα ένα βελτιωμένο μοντέλο Gemini 1.5 Pro, το οποίο μπορεί να βγάλει νόημα από πολλαπλά μεγάλα έγγραφα - 1.500 σελίδες συνολικά - ή να συνοψίσει 100 μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, σύμφωνα με έναν αντιπρόεδρο που εργάζεται στο Gemini.

Το Gemini 1.5 Pro θα μπορεί σύντομα να χειριστεί μια ώρα περιεχομένου βίντεο ή βάσεις κώδικα με περισσότερες από 30.000 γραμμές, δήλωσε η Sissie Hsiao, αντιπρόεδρος της Google και γενική διευθύντρια για τις εμπειρίες Gemini.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Μαννι πισω dodoni back Ντοτη3