ΚΟΣΜΟΣ

Η Google διακόπτει τη δημιουργία εικόνων του Gemini AI

Εικόνα του άρθρου Η Google διακόπτει τη δημιουργία εικόνων του Gemini AI
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Κύριος Τύπος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 22/02/2024, 20:16
ΚΟΣΜΟΣ

Η Google ανακοίνωσε την Πέμπτη ότι διακόπτει τη λειτουργία δημιουργίας εικόνων με τεχνητή νοημοσύνη Gemini, αφού δήλωσε ότι παράγει «ανακριβείς» ιστορικές εικόνες, το τελευταίο πρόβλημα στις προσπάθειες της εταιρείας Alphabet να φτάσει τους αντιπάλους OpenAI και Microsoft.

Η Google άρχισε να προσφέρει τη δημιουργία εικόνων μέσω των μοντέλων τεχνητής νοημοσύνης Gemini νωρίτερα αυτό το μήνα, αλλά τις τελευταίες ημέρες ορισμένοι χρήστες στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης είχαν επισημάνει ότι το μοντέλο επιστρέφει ιστορικές εικόνες οι οποίες είναι μερικές φορές ανακριβείς.

«Γνωρίζουμε ότι το Gemini προσφέρει ανακρίβειες σε ορισμένες ιστορικές απεικονίσεις δημιουργίας εικόνων», είχε δηλώσει η Google την Τετάρτη.

Από την έναρξη του ChatGPT της OpenAI τον Νοέμβριο του 2022, η Google κάνει αγώνα δρόμου για την παραγωγή λογισμικού τεχνητής νοημοσύνης που ανταγωνίζεται αυτό που είχε παρουσιάσει η εταιρεία που υποστηρίζεται από τη Microsoft.

Όταν η Google κυκλοφόρησε το generative AI chatbot Bard πριν από ένα χρόνο, η εταιρεία είχε μοιραστεί ανακριβείς πληροφορίες σχετικά με εικόνες ενός πλανήτη έξω από το ηλιακό σύστημα της Γης σε ένα διαφημιστικό βίντεο.

Το Bard μετονομάστηκε σε Gemini νωρίτερα αυτό το μήνα και η Google έθεσε σε εφαρμογή συνδρομητικά πακέτα επί πληρωμή, τα οποία οι χρήστες μπορούσαν να επιλέξουν για καλύτερες δυνατότητες συλλογισμού από το μοντέλο τεχνητής νοημοσύνης.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back