ΕΠΙΣΤΗΜΗ-LIFE

Gemini: Το «πιο ικανό μοντέλο τεχνητής νοημοσύνης» της Google

Εικόνα του άρθρου Gemini: Το «πιο ικανό μοντέλο τεχνητής νοημοσύνης» της Google
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Κύριος Τύπος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 06/12/2023, 19:48
ΕΠΙΣΤΗΜΗ-LIFE

H Google παρουσίασε σήμερα το Gemini, «το μεγαλύτερο και πιο ικανό μοντέλο τεχνητής νοημοσύνης» που έχει κατασκευάσει μέχρι σήμερα.

Χτισμένο από την αρχή για να είναι πολυτροπικό, το Gemini μπορεί να γενικεύει και να κατανοεί απρόσκοπτα, να λειτουργεί και να συνδυάζει διαφορετικούς τύπους πληροφοριών, όπως κείμενο, εικόνες, ήχο, βίντεο και κώδικα» αναφέρει η εταιρεία στην ανακοίνωσή της.

Από την έναρξη του ChatGPT της OpenAI πριν από περίπου ένα χρόνο, η Google κάνει αγώνα δρόμου για την παραγωγή λογισμικού τεχνητής νοημοσύνης που να ανταγωνίζεται αυτό που έχει εισαγάγει η εταιρεία που υποστηρίζεται από τη Microsoft.


Με τρία διαφορετικές εκδόσεις -Ultra, Pro και Nano- το Gemini έχει την ευελιξία να τρέχει παντού, από κέντρα δεδομένων μέχρι κινητές συσκευές. 

Το Gemini είναι διαθέσιμο από σήμερα σε ορισμένα από τα βασικά προϊόντα της Google: Η Bard χρησιμοποιεί μια βελτιωμένη έκδοση του Gemini Pro για πιο προηγμένη συλλογιστική, σχεδιασμό, κατανόηση και άλλα. Το Pixel 8 Pro είναι το πρώτο smartphone που σχεδιάστηκε για το Gemini Nano, χρησιμοποιώντας το σε λειτουργίες όπως η περίληψη στο Recorder και η έξυπνη απάντηση στο Gboard. 

Το Gemini είναι το μεγαλύτερο μοντέλο τεχνητής νοημοσύνης που έχει συμβάλει στην κατασκευή του η μονάδα Google DeepMind AI της εταιρείας, αλλά είναι "σημαντικά" φθηνότερο για την εξυπηρέτηση των χρηστών σε σχέση με τα προηγούμενα, μεγαλύτερα μοντέλα της εταιρείας, δήλωσε στους δημοσιογράφους ο αντιπρόεδρος της DeepMind, Eli Collins.


ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back