ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

ΣΕΒ: «Έλλειψη ανθρώπινου δυναμικού» στην Ήπειρο

Εικόνα του άρθρου ΣΕΒ: «Έλλειψη ανθρώπινου δυναμικού» στην Ήπειρο
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Κύριος Τύπος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 22/11/2023, 08:30
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Στην Ήπειρο βρέθηκε κλιμάκιο του Συνδέσμου Ελληνικών Βιομηχανιών στις 16-17 Νοεμβρίου, για να συζητήσει από κοντά με επιχειρήσεις, τα ζητήματα που τις αφορούν.

Το κλιμάκιο, με επικεφαλής τον Ευθύμιο Βιδάλη, πρόεδρος της ΕΕ του ΣΕΒ, επισκέφθηκε έξι επιχειρήσεις και σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση , το μείζον ζήτημα που ανέδειξαν είναι «η έλλειψη ανθρώπινου δυναμικού, τόσο εξειδικευμένου τεχνικού προσωπικού όσο και ανειδίκευτου».

Ακόμα, οι επιχειρήσεις επεσήμαναν «ως ακόμα μια μεγάλη πρόκληση, τις γραφειοκρατικές αγκυλώσεις -που προκαλούν σημαντικές καθυστερήσεις στις αδειοδοτικές διαδικασίες, όπως και στη χρηματοδότηση των επενδυτικών σχεδίων των επιχειρήσεων» και την ανάγκη για «ακόμα περισσότερη εξωστρεφή επιχειρηματικότητα, ως απαραίτητη προϋπόθεση για μεγέθυνση και οικονομική ευημερία».

Ο ΣΕΒ παρουσίασε διάφορες δράσεις που υλοποιεί, όπως η πρωτοβουλία Skills4Jobs, ενώ ο κ. Βιδάλης τόνισε πως «η βιομηχανία προσφέρει ένα μεγάλο αριθμό καλών θέσεων εργασίας, αλλά και καλών αμοιβών. Με τις τακτικές επισκέψεις στην Περιφέρεια, ο ΣΕΒ επιδιώκει να είναι όσο πιο κοντά γίνεται στα μέλη μας, να συζητάμε και να κατανοούμε όλα τα θέματα που απασχολούν την επιχειρηματικότητα και τη βιομηχανία σε ολόκληρη τη χώρα μας».


ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back