ΕΛΛΑΔΑ

Σε ύφεση η πυρκαγιά στη Σταμάτα

Εικόνα του άρθρου Σε ύφεση η πυρκαγιά στη Σταμάτα
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Κύριος Τύπος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 27/07/2021, 23:09
ΕΛΛΑΔΑ

Σε ύφεση αλλά και βελτιωμένη δείχνει να είναι η κατάσταση, όπως τόνισε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης. 

Όπως είπε, το μέτωπο προς την Πεντέλη είναι ασφαλές και παραμένουν πολλές διάσπαρτες εστίες στην πυρκαγιά την οποία συντονίζει ο Αρχηγός του ΠΣ, αντιστράτηγος, Στέφανος Κολοκούρης. Ακόμη γνωστοποίησε ότι κλιμάκιο της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού βρίσκεται στην περιοχή για τη διερεύνηση των αιτιών της και μέχρι στιγμής έχουν γίνει 4 προσαγωγές υπόπτων.

Όπως ενημέρωσε, η πυρκαγιά εκδηλώθηκε στις 11:39 σε περιοχή μείξης δάσους και κατοικιών νότια του νεκροταφείου της Σταμάτας. Κατά την έναρξή της έπνεαν βόρειοι άνεμοι 6 μποφόρ με ριπές που ξεπερνούσαν τα 7 με αποτέλεσμα να πάρει γρήγορα διαστάσεις. 

Στη νοτιοδυτική της πορεία πέρασε από τις περιοχές Σταμάτας, Ροδόπολης και Διονύσου κινούμενη ανάμεσα στους οικισμούς, αλλά και σε κατοικίες. Μέσω του 112 οι κάτοικοι των περιοχών αυτών έλαβαν δύο SMS προκειμένου να ενημερωθούν για την πυρκαγιά και να βρίσκονται σε αυξημένη ετοιμότητα αλλά για να τους δοθούν οδηγίες σχετικά με την προσωπική τους ασφάλεια και των κατοικιών τους.

Για μία πάρα πολύ δύσκολη πυρκαγιά που «κινούνταν επικόρυφα και μεταφερόταν από περιοχή σε περιοχή με τον αέρα με αποτέλεσμα να εξαπλώνεται πολύ γρήγορα και να δημιουργούνται καινούρια μέτωπα», έκανε λόγο ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης σε ενημέρωση σχετικά με την εξέλιξη της πυρκαγιάς που ξέσπασε λίγο πριν τις 12 το μεσημέρι στην ευρύτερη περιοχή της Σταμάτας.

Όπως είπε ο κ. Χρυσοχοΐδης, υπήρξε άμεση καθολική και πολύ στοχευμένη κινητοποίηση, ενώ ήταν σε κοινή κινητοποίηση με τον υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκο Χαρδαλιά στο Κέντρο Επιχειρήσεων και με τον γενικό γραμματέα, Βασίλειο Παπαγεωργίου, στον εναέριο συντονισμό.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ. Φωτογραφία: ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΟΛΕΣΙΔΗΣ



ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back