Oikonomou pisoi Solarhub πίσω
ΚΟΣΜΟΣ

Σε συναγερμό για την πυρηνική δοκιμή της Βόρειας Κορέας

Εικόνα του άρθρου Σε συναγερμό για την πυρηνική δοκιμή της Βόρειας Κορέας
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Κύριος Τύπος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 09/09/2016, 12:40
ΚΟΣΜΟΣ

Σε συναγερμό έχει τεθεί η διεθνής κοινότητα μετά την επιτυχή πέμπτη πυρηνική δοκιμή που πραγματοποίησε η Βόρεια Κορέα, ενώ η κρατική τηλεόραση της Πιονγκγιάνγκ ανακοίνωσε ότι είναι δυνατή πλέον η τοποθέτηση πυρηνικών κεφαλών σε βαλλιστικούς πυραύλους.

Άμεση ήταν η αντίδραση της διεθνούς κοινότητας. Η Σούζαν Ράις, σύμβουλος Εθνικής Ασφάλειας των ΗΠΑ, ενημέρωσε τον πρόεδρο Μπαράκ Ομπάμα, αμέσως μετά την καταγραφή της σεισμικής δόνησης, κοντά στο πεδίο πυρηνικών δοκιμών της Βόρειας Κορέας.

Ο πρόεδρος της Νότιας Κορέας Παρκ Γκέουν-χιε επικοινώνησε με τον Αμερικανό πρόεδρο Μπαράκ Ομπάμα, όπου ο δεύτερος  προειδοποίησε ότι οι προκλητικές ενέργειες της Βόρειας Κορέας θα έχουν «σοβαρές συνέπειες».

Παράλληλα, ο Μπαράκ Ομπάμα έδωσε έμφαση στη σταθερή δέσμευση των ΗΠΑ για την ασφάλεια των συμμάχων τους στην Ασία, αλλά και σε ολόκληρο τον κόσμο.

Ο Αμερικανός βοηθός υπουργός των Εξωτερικών, Ντάνιελ Ράσελ, δήλωσε έτοιμος να συνεργαστεί στενά με την Ιαπωνία, την Κίνα, τη Ρωσία και τη Νότια Κορέα, προκειμένου ν’ ασκηθούν πιέσεις στη Βόρεια Κορέα, μετά την πραγματοποίηση της πέμπτης πυρηνικής δοκιμής της.

Η Γαλλία καταδίκασε την πραγματοποίηση της πέμπτης πυρηνικής δοκιμής από τη Βόρεια Κορέα, σύμφωνα με ανακοίνωση της Προεδρίας στο Παρίσι.

Στο Τόκιο ο Ιάπωνας πρωθυπουργός Σίνζο Άμπε κάλεσε τους συναρμόδιους υπουργούς να συγκεντρώσουν και να αναλύσουν τις πληροφορίες για το τι συνέβη στη Βόρεια Κορέα, ενώ στρατιωτικά αεροσκάφη ελέγχουν για πιθανή έκλυση ραδιενέργειας. Εξάλλου, ο υπουργός Εξωτερικών της Ιαπωνίας Φουμίο Κισίντα δήλωσε ότι το Τόκιο επέδωσε επίσημη διαμαρτυρία στη Βόρεια Κορέα.

Αναταραχή και στα ασιατικά χρηματιστήρια με φόντο την πυρηνική δοκιμή της Βόρειας Κορέας και με τον υπουργό Οικονομικών της Νότιας Κορέας να τονίζει ότι η Σεούλ θα προετοιμαστεί για ν’ αντιμετωπίσει ενδεχόμενες επιπτώσεις οικονομικής αστάθειας.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back