ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Σε σχολεία της πόλης η υφυπουργός Παιδείας

Εικόνα του άρθρου Σε σχολεία της πόλης η υφυπουργός Παιδείας
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Βαρβάρα Αγγέλη
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 11/09/2018, 19:45
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Σε τελετές αγιασμού στα σχολεία βρέθηκαν σήμερα η υφυπουργός Παιδείας και βουλευτής Ιωαννίνων Μερόπη Τζούφη και ο βουλευτής Ιωαννίνων του ΣΥΡΙΖΑ Γιάννης Στέφος. 

Η κ. Τζούφη είχε το πρωί συνάντηση με την περιφερειακή διευθύντρια εκπαίδευσης Αγγελική Φωτεινού και τους διευθυντές Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ιωαννίνων. Από τη συνάντηση προέκυψε ότι υπάρχουν κενά στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση, με την κ. Τζούφη να δεσμεύεται ότι θα συνδράμει να καλυφθούν τα κενά.

Ο κ. Στέφος (εκπαιδευτικός στο επάγγελμα), πέραν των καθιερωμένων ευχών, εμφανίζεται αρκετά αναλυτικός, σε μήνυμά του, για τις κυβερνητικές ενέργειες στην παιδεία. «Τα βιβλία είναι στα σχολεία εδώ και πολύ καιρό, ενώ οι προσλήψεις χιλιάδων εκπαιδευτικών εγγυώνται ότι δεν θα υπάρξουν κενά σε κανένα σχολείο» τονίζει, και αναφέρεται λεπτομερώς στους αναπληρωτές εκπαιδευτικούς. Αναγνωρίζει ωστόσο ότι υπάρχουν πολλά πράγματα που πρέπει να γίνουν. Το πιο σημαντικό, όπως σημειώνει, είναι η πρόσληψη μόνιμου εκπαιδευτικού προσωπικού. «Οι αναπληρωτές εκπαιδευτικοί καλύπτουν πάγιες ανάγκες των σχολείων. Εγείρεται, λοιπόν, το θέμα της αναγκαιότητας πρόσληψης μόνιμων εκπαιδευτικών, ιδιαίτερα ύστερα από τόσα χρόνια συνεχών αποχωρήσεων χωρίς να έχει γίνει καμία πρόσληψη. Οι συνάδελφοι εκπαιδευτικοί θα με βρουν αρωγό και υποστηρικτή σε κάθε δίκαιο αίτημά τους» υπογραμμίζει στο μήνυμά του.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back