ΕΚΛΟΓΕΣ ΣΤΗΝ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Σε Σούλι και Τζουμέρκα ο Αλ. Καχριμάνης

Εικόνα του άρθρου Σε Σούλι και Τζουμέρκα ο Αλ. Καχριμάνης
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Τσαντίκος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 13/05/2019, 19:03
ΕΚΛΟΓΕΣ ΣΤΗΝ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Το θέμα των ΤΟΕΒ εξελίσσεται σε κεντρικό στις φετινές εκλογές. Το συζήτησε με κατοίκους στον Δήμο Σουλίου ο περιφερειάρχης Αλέκος Καχριμάνης, στην προεκλογική του επίσκεψη, τονίζοντας ότι «δόθηκε υπόσχεση για προσωρινή λύση,  η  οριστική αντιμετώπιση όμως του προβλήματος μπορεί να γίνει με την πρότασή του για νομοθετική ρύθμιση,  ώστε όλοι οι ΤΟΕΒ να  χρηματοδοτηθούν μέσω του Ταμείου Παρακαταθηκών και Δανείων με δάνειο εικοσαετούς διάρκειας  και με επιτόκιο πολύ χαμηλότερο της ΔΕΗ και των τραπεζών ώστε να αποπληρώσουν τις οφειλές».

Γενικά, στις επισκέψεις του σαββατοκύριακου «άνοιξαν» κυρίως ζητήματα αγροτικά και υποδομών, αλλά και θέματα σχετικά με τον τουρισμό.

Σύμφωνα με την «Αξιοβίωτη Ανάπτυξη» οι κάτοικοι εξέφρασαν «την ικανοποίηση για την έναρξη των εργασιών σύνδεσης της Εγνατίας με το Σούλι».

Αντίστοιχο θέμα συζήτησε ο κ. Καχριμάνης και στα Τζουμέρκα, την οδική σύνδεση Ιόνια οδός- Γέφυρα Πλάκας,  προσθέτοντας ότι «βελτιώνεται η προσβασιμότητα που είναι σημαντικός παράγοντας για την ανάπτυξη και για την πληθυσμιακή ανάκαμψη της περιοχής Τζουμέρκων».

Είπε μεταξύ άλλων ότι θα αντιμετωπιστούν ζητήματα που παρουσιάζονται στο ορεινό οδικό δίκτυο και παρουσίασε έργα και παρεμβάσεις που έχει κάνει ήδη η Περιφέρεια στην περιοχή.

Ανακοίνωσε έργο για τη βελτίωση της εθνικής οδού στο Βουλγαρέλι  με προϋπολογισμό  758.000 ευρώ που πρόκειται να δημοπρατηθεί τις επόμενες ημέρες.

Ακόμα, συζήτησε με κατοίκους τα ζητήματα της κτηνοτροφίας, λέγοντας ότι «εμείς βελτιώνουμε και θα συνεχίζουμε τις υποδομές, θα συνεχίσουμε μέχρι τέλους  τον αγώνα για την προστασία της φέτας, γιατί έτσι μπορεί να αρχίσει και πάλι η βελτίωση των εισοδημάτων».

 

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back