ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Σε πιλοτική εφαρμογή η «Ίριδα»

Εικόνα του άρθρου Σε πιλοτική εφαρμογή η «Ίριδα»
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Τσαντίκος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 29/06/2020, 17:18
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Η δημοτική αρχή είναι περήφανη για το σύστημα «Ίριδα», εξ ου και η άλλη μια, μέσα σε λίγες μέρες, σχετική ανακοίνωση, για την εφαρμογή του. Το νεότερο σήμερα είναι ότι αυτή την περίοδο το σύστημα δουλεύει σε δοκιμαστικό περιβάλλον με 230 χρήστες ώστε να ξεπεράσει οποιαδήποτε δυσλειτουργία και πρόβλημα προκύψει και να περάσει σε παραγωγική λειτουργία επίσημα  εντός του Ιουλίου.

Για το εγχείρημα συνεργάστηκαν τους τελευταίους μήνες ο αντιδήμαρχος Γιάννης Λυκογιώργος και ο ειδικός σύμβουλος του δημάρχου Φάνης Γεροδήμος, μαζί με την ομάδα έργου του τμήματος Πληροφορικής του Δήμου, με υπηρεσιακούς και επιτελικούς φορείς του Υπουργείου Εσωτερικών και της αεροπορίας.

Την περασμένη βδομάδα υπέγραψαν και μνημόνιο συνεργασίας στο Υπουργείο Εσωτερικών. Στο περιθώριο της επίσκεψης, ο δήμαρχος Μωυσής Ελισάφ και οι εκπρόσωποι του Δήμου κατέθεσαν προτάσεις ύψους 2 εκατ. ευρώ, για χρηματοδότηση από το πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης», στο κομμάτι της ψηφιακής σύγκλισης.

Σημειωτέον ότι ο κ. Λυκογιώργος είχε καταγγείλει προσπάθεια «σαμποτάζ εκ των έσω», του συστήματος. Ο κ. Ελισάφ προανήγγειλε έρευνα για το θέμα.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back