Oikonomou pisoi Solarhub πίσω
ΕΛΛΑΔΑ

Σε ετοιμότητα, ξανά

Εικόνα του άρθρου Σε ετοιμότητα, ξανά
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Κύριος Τύπος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 10/08/2020, 14:06
ΕΛΛΑΔΑ

Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες που επικαλείται το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, σε εξέλιξη βρίσκεται συνεδρίαση του Συμβουλίου Αρχηγών Γενικών Επιτελείων με αντικείμενο την εκτίμηση της κατάστασης στην ανατολική Μεσόγειο.

Την ίδια ώρα, η Τουρκία εξέδωσε NAVTEX για το ερευνητικό πλοίο ORUC REIS, για περίπου ίδια περιοχή που περιγραφόταν σε προηγούμενη ΝΑVΤΕΧ    που είχε εκδώσει προ 20ημέρου, για το ίδιο πλοίο, το οποίο, ωστόσο, τότε δεν έπλευσε προς τη συγκεκριμένη περιοχή.

Σήμερα, όπως έγινε γνωστό, το ORUC REIS έχει αποπλεύσει συνοδευόμενο από τα βοηθητικά πλοία και αριθμό μονάδων του τουρκικού Στόλου που παρακολουθούνται από μονάδες και μέσα των ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, οι ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις βρίσκονται σε κατάσταση ετοιμότητας και έχουν ανακληθεί όλες οι άδειες.

Στις 12 το μεσημέρι συνεδριάζει το ΚΥΣΕΑ, υπό τον πρωθυπουργό.

Στο μεταξύ, στην επίλυση των ανοιχτών ζητημάτων μέσω του διαλόγου και όχι των απειλών καλεί η ΕΕ την Τουρκία. Πιο συγκεκριμένα, πηγή της ΕΕ τόνισε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ότι «Αυτό που θέλει να επιτύχει η ΕΕ είναι η Τουρκία να σταματήσει τις προκλητικές ενέργειες και τις αντιπαραθέσεις και να ξεκινήσει επιτέλους να συμπεριφέρεται σαν κανονικός πολιτισμένος εταίρος, ο οποίος επιλύει τα ανοιχτά ζητήματα μέσω του διαλόγου και όχι μέσω των απειλών και των μονομερών ενεργειών».

Νωρίτερα, την ανησυχία του για την κατάσταση στην Ανατολική Μεσόγειο εξαιτίας της τουρκικής παραβατικότητας εξέφρασε με ανακοίνωσή του ο ύπατος εκπρόσωπος της ΕΕ για θέματα Εξωτερικής Πολιτικής.




ΕΤΙΚΕΤΕΣ
ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back