Oikonomou pisoi
ΗΠΕΙΡΟΣ

Σε ερευνητικό πρόγραμμα η Νοσηλευτική του ΤΕΙ Ηπείρου

Εικόνα του άρθρου Σε ερευνητικό πρόγραμμα η Νοσηλευτική του ΤΕΙ Ηπείρου
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Βαρβάρα Αγγέλη
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 05/06/2018, 22:15
ΗΠΕΙΡΟΣ

Στο ευρωπαϊκό ερευνητικό πρόγραμμα Horizon 2020 θα συμμετέχει το Τμήμα Νοσηλευτικής του ΤΕΙ Ηπείρου. Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, η ερευνητική πρόταση με επιστημονικό υπεύθυνο τον αναπληρωτή καθηγητή Νοσηλευτικής Στέφανο Μαντζούκα που υπέβαλε το Τμήμα Νοσηλευτικής του ως μέρος κοινοπραξίας συνολικά 19 ακαδημαϊκών και μη-ακαδημαϊκών ιδρυμάτων (11 τμημάτων Νοσηλευτικής από 5 διαφορετικές ευρωπαϊκές χώρες) εγκρίθηκε προς χρηματοδότηση στο πλαίσιο του προγράμματος Horizon 2020.

Η πρόταση με τίτλο «Innovatedignity» εστιάζει στο ευρωπαϊκό πρόβλημα της γήρανσης του πληθυσμού και στο πώς ο ηλικιωμένος πληθυσμός μπορεί να έχει ευζωία και ευεξία σε συστήματα φροντίδας με έμφαση στη νοσηλευτική και διεπιστημονική φροντίδα και γνώση, την παραγωγή βάσης τεκμηρίων μέσα από ολοκλήρωση 15 διδακτορικών διατριβών, και τη διασύνδεση μιας σειράς ενοποιημένων θεωριών, εργασιών και εκπαίδευσης.

Ο συνολικός προϋπολογισμός του έργου είναι 4,547,588.40 €, ενώ η χρηματοδότηση του Τμήματος Νοσηλευτικής του ΤΕΙ Ηπείρου στο πλαίσιο του έργου ανέρχεται στα 303,172.56 €. Η διάρκεια του έργου είναι 48 μήνες και το μεγαλύτερο μέρος των πακέτων του έργου του Τμήματος Νοσηλευτικής του ΤΕΙ Ηπείρου θα διεκπεραιωθεί στο Ερευνητικό Εργαστήριο Ενοποιημένης Φροντίδας Υγείας και Ευεξίας υπό τη διεύθυνση του κ. Μαντζούκα στο Τμήμα Νοσηλευτικής.



ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back