ΕΠΙΣΤΗΜΗ-LIFE

SciFY: ​Δωρεάν σύστημα επικοινωνίας για άτομα με αναπηρία

Εικόνα του άρθρου SciFY: ​Δωρεάν σύστημα επικοινωνίας για άτομα με αναπηρία
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Κύριος Τύπος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 12/07/2016, 12:24
ΕΠΙΣΤΗΜΗ-LIFE

Η SciFY ξεκίνησε την υλοποίηση ενός πληροφορικού συστήματος για άτομα με αναπηρία, το οποίο θα τους επιτρέπει να επικοινωνούν καλύτερα, να ψυχαγωγούνται αυτόνομα και να ασκούνται αποτελεσματικότερα.

Το έργο με τον χαρακτηριστικό τίτλο Talk and Play, αναπτύσσεται από τη SciFY με αποκλειστική δωρεά από το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος και με την ολοκλήρωσή του θα προσφερθεί δωρεάν σε όλους, δίνοντας λύση σε εκατοντάδες οικογένειες σε όλη την Ελλάδα.

Το Talk and Play είναι ένα σύστημα που θα επιτρέπει σε άτομα με αναπηρίες να επικοινωνούν, να ακούνε μουσική, να βλέπουν ταινίες και να εξασκούνται για να επιταχύνουν την αποκατάστασή τους. Απευθύνεται σε άτομα με αναπηρία όσο και στους φροντιστές τους, αλλά και σε φορείς και επιστήμονες που ασχολούνται με την φροντίδα και την αποκατάσταση. Βασικός στόχος της SciFY είναι η δραστική μείωση του συνολικού κόστους της λύσης, το οποίο θα επιτευχθεί προσφέροντάς το λογισμικό (software) δωρεάν και αναζητώντας εναλλακτικές οικονομικότερες λύσεις για τον υλικό εξοπλισμό (hardware).

Προκειμένου να αυξήσει όσο το δυνατόν περισσότερο τον κοινωνικό αντίκτυπο του έργου:

-θα προσφέρει το λογισμικό δωρεάν

-θα προσφέρει έτοιμες, ολοκληρωμένες λύσεις (software, υπολογιστή και ειδικό σύστημα χειρισμού) σε 3 μεγάλους φορείς που στηρίζουν άτομα με αναπηρία στην Ελλάδα, αλλά και σε άτομα με αναπηρία για χρήση στο σπίτι.

-θα δώσει τη δυνατότητα προσαρμογής του Talk and Play από τον εργοθεραπευτή ανάλογα με τις ανάγκες του κάθε χρήστη

-θα προσφέρει το λογισμικό με ανοικτές άδειες χρήσης.

Σε αυτή την προσπάθεια η SciFY έχει πολύτιμους συνεργάτες την ΕΛΕΠΑΠ, το Εργαστήριο Εργοσπιρομετρίας και Αποκατάστασης της Ιατρικής Σχολής Αθηνών (Νοσοκομείο Ευαγγελισμός), και το Κέντρο Κοινωνικής Πρόνοιας Περιφέρειας Αττικής, οι οποίοι ορίζουν τις προδιαγραφές του συστήματος, το αξιολογούν και θα το χρησιμοποιήσουν πρώτοι.

ΕΤΙΚΕΤΕΣ
scify / talk / and / play /
ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Μαννι πισω dodoni back